Spanien är det femte laget vidare till kvartsfinal efter att man ikväll slog ut Kroatien ur mästerskapet. Det blev ett mycket spännande möte där Kroatien kom igen ordentligt i slutminuterna och på så sätt kunde ta mötet till förlängning. 

Spanska Pedri var först att skrivas in i målprotokollet, dock i form av ett självmål vilket gav Kroatien ledningen. Innan den första halvleken var över lyckades man dock jämna ut resultatet genom Sarabia. Azpilicueta och Ferran Torres lyckades sedan göra varsitt mål i den andra halvleken och många trodde här att det var klart. Men icke.

Med 5 minuter kvar på klockan kunde Mislav Oršić trycka in bollen från nära håll och på tilläggstid kom kvitteringen ifrån Mario Pasalic som kunde nicka in bollen i mål. Mötet togs därmed till förlängning där Spanien fick till en 5-3 ledning under den första perioden. Morata och Oyarzabal blev här målskyttar inom loppet av tre minuter och kunde sätta slutresultatet i mötet, som är det mest målrika hittills i turneringen.

Vad väntar nu för Spanien?

Spanien är nu klara för kvartsfinal 1 som äger rum på fredag klockan 18:o0. Här får man ta sig an vinnaren i dagens senare match som spelas mellan Frankrike och Schweiz. Denna kvartsfinal spelas i Sankt Petersburg.

Uppdaterad 28 juni, 2021