Expekt

Slovakien kommer med en fin seger i sitt bagage mot Polen samtidigt som Sverige spelade 0-0 mot Spanien. Slovakien satte offensiven medan Sverige satte defensiven. Nu var det dags för Sverige att visa att även de kan anfalla.

Slovakien visar återigen att de är bättre på att spela boll än vad många tror. Hamsik lägger fina inlägg som skapar bra möjligheter för Slovakien. Sverige jobbar på, men får inte till det sista, inget som ”hotar”. Slovakerna är lugna och spelar kontrollerat, taktiskt och bidar sin tid.

Slovakien skapar inte heller några riktigt farliga chanser, men de har ändå varit närmare och gjort det bättre än Sverige. Slovakerna söker fria ytor och att göra sig spelbara hela tiden. Halvleken slutar 0-0.

Undrar vad Janne Andersson sa under pausen?

Det blev en mycket lovande start på 2:a halvlek. Sverige pressar högre upp och lyckas skapa lite stress på Slovakien i deras uppspelsfas, hindra dem från att nå det starka mittfältet.

Larsson lägger ett fint inlägg som Augustinsson får på pannan, men Dubravka gör en fantastisk räddning. Det blir en ny hörna för Sverige, som ger ett ytterligare bra läge. Mer rörelse, mer energi, mer kreativitet samtidigt som Sverige börjar vinna viktiga bollar.

Sverige gör offensiva byten i 64:e minuten. Berg går ut och ersätts av Quaison samtidigt som Kristoffer Olsson går ut och ersätts av Claesson. Kulusevski värmer samtidigt upp.

Quaison kommer fri och blir fälld av Slovakisk målvakten, det döms straff. En straff som förvaltas mycket väl av Emil Forsberg och Sverige leder med 1-0.

Slovakien pressar på och det blev väldigt spännande. En VAR situation där Sverige riskerade att få straff mot sig,men det blir vinst med 1-0 för Sverige.

 

Uppdaterad 18 juni, 2021