Spelschema damernas Fotbolls-EM 20222021-12-14T13:23:01+01:00

LeoVegas

Här presenterar vi spelschemat för samtliga matcher som spelas under damernas fotbolls EM 2022. Mästerskapet som från början skulle ha spelats under sommaren 2021, kommer nu äga rum under perioden 6-31 juli 2022. Turneringen kommer att bjuda på 31 spännande möten mellan några av Europas främsta fotbollslandslag. De 16 lagen som medverkar i UEFA Women’s Euro är garanterade att få spela minst tre matcher vardera, som då äger rum under gruppspelet där lagen spelar en match mot varandra. På vår grupp-sida kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

De två bästa lagen i varje grupp går sedan vidare till slutspelet där målet är att ta sig till den stora finalen. Denna match avgörs på Wembley Stadium söndagen den 31 juli och här kommer de nya Europeiska mästarna att krönas. I vårat spelschema här nedanför hittar du all information om matcherna som äger rum under mästerskapet, samt information om var du kan följa dessa möten.

KOMPLETT SPELSCHEMA FOTBOLLS EM 2022

England - Österrike
Norge - Nordirland
Spanien - Finland
Tyskland - Danmark
Ryssland - Schweiz
Nederländerna - Sverige
Belgien - Island
Frankrike - Italien
Österrike - Nordirland
England - Norge
Danmark - Finland
Tyskland - Spanien
Sverige - Schweiz
Nederländerna - Ryssland
Italien - Island
Frankrike - Belgien
Österrike - Norge
Nordirland - England
Danmark - Spanien
Finland - Tyskland
Sverige - Ryssland
Schweiz - Nederländerna
Italien - Belgien
Island - Frankrike

SPELSCHEMA SLUTSPELET EM 2022

Datum Match Värdstad
20 juli 2022 kl. 21:00 Kvartsfinal 1 Brighton & Hove
21 juli 2022 kl. 21:00 Kvartsfinal 2 London
22 juli 2022 kl. 21:00 Kvartsfinal 3 Wigan & Leigh
23 juli 2022 kl. 21:00 Kvartsfinal 4 Rotherham
26 juli 2022 kl. 21:00 Semifinal 1 Sheffielid
27 juli 2022 kl. 21:00 Semifinal 2 Milton Keynes
31 juli 2022 kl. 18:00 Final London

Senaste Nytt från Fotbolls EM 2022

Ett år kvar till fotbolls EM 2022

By |6 juli, 2021|

Även fast det bara är dagar kvar tills årets Europamästerskap rundas av kommer EM-yran fortsätta inom en snar framtid. Idag är det exakt ett år [...]

Samtliga tider i vårat fotbolls EM spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tider och kanaler i fotbolls EM schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att EM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

Den trettonde upplagan av damernas europeiska mästerskap i fotboll spelas i England under sommaren 2022. Ursprungligen skulle turneringen ha arrangerats redan år 2021, men på grund av Coronapandemin fick man skjuta på mästerskapet. Matcherna är fördelade över tio arenor i åtta olika städer runtom i landet, där den stora finalen kommer att spelas på Wembley Stadium i London. De övriga städerna som fått äran att hålla i matcher tillsammans med huvudstaden är Brighton and Hove, Wigan and Leigh, Manchester, Milton Keynes, Rotherham, Sheffield och Southampton. England var med och höll i matcher under herrarnas turnering i fjol och detta blir därmed första gången som två direkt efterföljande fotbolls EM-finaler spelas på samma arena.

Framtida Europamästerskap i fotboll

Nästa gång som damernas fotbolls EM arrangeras är år 2025 och det är ännu inte klart var denna turnering kommer hållas. Vad som däremot är intressant ur ett svenskt perspektiv är att Sverige tillsammans med de övriga nordiska länderna lämnat in ett förslag för att gemensamt hålla i mästerskapet.

Senast vi såg ett EM på hemmaplan var 2013 och bara sedan dessa har intresset för turneringen ökat markant runtom i Europa, vilket skulle båda för en rejäl fotbollsfest på hemmaplan. Först i december 2022 kommer ett slutligt beslut om värdnation att tas.

📅 Fullständigt Fotbolls-EM 2022 spelschema

Under de 26 dagar som damernas europeiska fotbollsmästerskap pågår kommer 31 spännande möten att avgöras på de nio arenorna. Värdnationen England kommer sparka igång fotbolls EM 2022 med en match mot Österrike på Old Trafford i Manchester, en arena som till vardags tillhör Manchester United.

Matcherna i gruppspelet fortsätter sedan till och med den 18 juli, då det står klart vilka lag som avancerar till slutspelet. Slutspelet sträcker sig sedan fram till den 31 juli, då nästa mästare kommer krönas i den stora finalen på Wembley Stadium. Vårat fotbolls EM schema kommer uppdateras med lag i slutspelsmatcherna så fort lagen som avancerar dit blir klara.

📆 Schemat för EM-gruppspelet

Gruppspelet i Europamästerskapet 2022 startar den 6 juli med den allra första matchen i grupp A. Samma grupp fortsätter sedan dagen därpå innan Grupp B tar över den 8 juli med två gruppspelsmatcher. Grupp C, där Sverige spelar, inleder sin EM-resa den 9 juli och Grupp D kommer först in i leken den 10 juli.

Efter de inledande gruppspelsomgångarna så spelas ytterligare två gruppspelsmatcher varje dag fram till och med den 18 juli, där det alltid finns två matcher att följa. Under den första och andra omgången spelas inga matcher samtidigt, vilket gör det enklare att hänga med i allt som sker under turneringen. I den sista omgången ökar spänningen och då spelas matcherna inom respektive grupp samtidigt, allt för att inget lag ska kunna spela på ett visst sätt för att kunna få fram ett önskvärt resultat i tabellen. Matchtiderna som gäller genomgående för hela gruppspelet är 18:00 och 21:00 svensk tid.

🏅 Schemat för EM-slutspelet

Många föredrar gruppspelet och de många matcherna att följa efter varandra, men det är i slutspelet som allting ska avgöras. Slutspelet i Europamästerskapet 2022 startar den 20 juli med den allra första kvartsfinalen. Därefter följer de andra matcherna på datumen den 21, 22 samt 23 juli. De fyra viktiga matcherna där antalet lag ska halveras spelas på varsin dag, vilket gör att varje möte får fullt fokus för den dagen. Avsparkstid i samtliga kvartsfinaler är 21:00 svensk tid. Städerna som får äran att hålla i dessa möten är Brighton & Hove, London, Wigan & Leigh samt Rotherham.

Semifinalerna spelas sedermera den 26 juli i Sheffield och den 27 juli i Milton Keynes. Precis som fölr kvartsfinalerna är det avsparkstid klockan 21:00 för semifinalerna. Därefter så vet vi vilka två lag som har säkrat medalj i sommarens EM, och därmed kommer att mötas i den stora finalen på Wembley Stadium, som spelas den 31 juli. Detta möte inleds i sin tur klockan 18:00 svensk tid och blir därmed en perfekt söndagsunderhållning för hela familjen.

⚽ Lag och grupper i Fotbolls-EM 2022

Totalt är det 16 lag som har kvalificerat sig för damernas EM 2022. Turneringen innehåller därmed betydligt färre lag än herrarnas turnering, men är minst lika spännande. Inledningsvis spelar lagen i fyra grupper med fyra lag i varje, där det handlar om att samla på sig så mycket poäng som möjligt för att kunna ta en plats i slutspelet. Under turneringens gång kommer du kunna följa den aktuella ställningen mellan lagen på vår sida med EM-tabeller. Endast de två bästa lagen ur vardera grupp tar sig vidare i tävlingen.

Varje grupp håller under gruppspelet till i två städer, där lagen får resa mellan dessa inför sina matcher. Här nedan kan du se vilka landslag som spelar i de fyra grupperna, samt i vilka städer deras matcher spelas.

Lagen som spelar i Grupp A är:

 • 🇦🇹 Österrike
 • 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England
 • Nordirland
 • 🇳🇴 Norge

Grupp A kommer att spela sina matcher på Old Trafford i Trafford, Brighton & Hove Community Stadium i Brighton & Hove samt St Mary’s Stadium i Southampton. Brighton & Hove kommer även hålla i en kvartsfinal under slutspelet.

Lagen som spelar i Grupp B är:

 • 🇩🇰 Danmark
 • 🇫🇮 Finland
 • 🇩🇪 Tyskland
 • 🇪🇸 Spanien

Grupp B kommer att spela sina matcher på Stadium MK i Milton Keynes samt Brentford Community Stadium i London. Arenan i London kommer även hålla i en av kvartsfinalerna, samtidigt som arenan i Milton Kenyes arrangerar en av semifinalerna under slutspelet.

Lagen som spelar i Grupp C är:

 • 🇳🇱 Nederländerna
 • 🇸🇪 Sverige
 • 🇨🇭 Schweiz
 • 🇷🇺 Ryssland

Grupp C kommer att spela sina matcher på Leigh Sports Village i Wigan & Leigh samt Bramall Lane i Sheffield. Arenan i Wigan & Leigh kommer även hålla i en av kvartsfinalerna, samtidigt som arenan i Sheffield arrangerar en av semifinalerna under slutspelet.

Lagen som spelar i Grupp D är:

 • 🇧🇪 Belgien
 • 🇫🇷 Frankrike
 • 🇮🇸 Island
 • 🇮🇹 Italien

Grupp D kommer att spela sina matcher på New York Stadium i Rotherham samt Manchester City Academy Stadium i Manchester. Rotherham kommer även hålla i en kvartsfinal under slutspelet.

Vägen till fotbolls EM 2022 – Så kvalificerade sig lagen

Kvalet till EM bestod av nio stycken kvalgrupper ute i Europa. De bästa lagen i varje grupp gick direkt vidare till EM, däribland Sverige. Sedan gick de tre bästa grupptvåorna vidare till EM, också med en gång. Övriga sex grupptvåor fick i sin tur spela playoff om de tre sista platserna till mästerskapet. Nedan listar vi hur samtliga lag tog sig till mästerskapet.

Grupp A:
England (värdnation)
Österrike (vidare som en av tre bästa grupptvåor)
Norge (vinnare av kvalgrupp C)
Nordirland (vidare via playoff)

Grupp B:
Tyskland (vinnare av kvalgrupp I)
Spanien (vinnare av kvalgrupp D)
Danmark (vinnare av kvalgrupp B)
Finland (vinnare av kvalgrupp E)

Grupp C:
Nederländerna (vinnare av kvalgrupp A)
Sverige (vinnare av kvalgrupp F)
Schweiz (vidare via playoff)
Ryssland (vidare via playoff)

Grupp D:
Frankrike (vinnare av kvalgrupp G)
Italien (vidare som en av tre bästa grupptvåor)
Belgien (vinnare av kvalgrupp H)
Island (vidare som en av tre bästa grupptvåor)

🇸🇪 Sveriges matcher i Fotbolls EM 2022

Sveriges damlandslag kommer att spela minst tre matcher under Europamästerskapet i England. Den 28 oktober lottades grupperna och Sverige ställs mot de regerande Europamästarna Nederländerna samt Schweiz och Ryssland. Premiärmatchen spelas mot Nederländerna i den match som på förhand känns som tuffast för svensk del.

9 juli:
21:00 Sverige – Nederländerna (Bramall Lane, Sheffield)

13 juli:
18:00 Sverige – Schweiz (Bramall Lane, Sheffield)

17 juli:
18:00 Sverige – Ryssland (Leigh Sports Village, Wigan & Leigh)

Vilka kan Sverige möta i slutspelet?

Sverige hamnade i Grupp C i EM och har då slutspelsträdet klart framför sig. Om Sverige vinner sin grupp så kommer man att ställas mot tvåan från Grupp D och får då stanna i Wigan & Leigh, där man spelar sin sista gruppspelsmatch.

Om Sverige kommer tvåa i Grupp C så hamnar man istället på den andra sidan av slutspelsträdet och får möta vinnaren av Grupp D i Rotherham. Sverige kan också hamna trea eller fyra i Grupp C, då når man inte slutspel.

Potentiella motståndare i en kvartsfinal är därmed:

 • Frankrike
 • Italien
 • Belgien
 • Island

⭐ Sveriges trupp till fotbolls EM 2022

Här kommer vi presentera det lag som Peter Gerhardsson tar ut till mästerskapet. Truppen presenteras någon gång i juni månad och laget kommer spela ett antal träningslandskamper ihop innan avresa till England.

📺 Se fotbolls-EM på TV

Europamästerskapet kommer att sändas på både Sveriges Television och på C More och TV4. Precis som till andra stora mästerskap så har de båda ett gott samarbete, där man kommer att dela upp EM-matcherna mellan varandra. SVT har sin streamingtjänst SVT Play att tillgå men kommer också att visa fotboll i sina tv-kanaler, bland annat SVT 1 och SVT 2.

TV4 och C More tillhör samma ägare i Telia och på C More så kan du streama EM-fotbollen medan även TV4 och andra kanaler kommer att sända de stora matcherna, däribland de svenska matcher som kanalen har rättigheter till.

📣 Diskutera Fotbolls EM 2022

I vårat kommentarsfält nedan är det många fotbollsfantaster som delar med sig av sina tankar kring turneringen. Tveka inte att delta i diskussionerna, men vi uppskattar att du håller en god ton och gärna hjälper till att svara på frågor från våra medlemmar.

📆 När inleds Fotbolls EM 2022?

Damernas EM startar på onsdagen den 6 juli 2022 och pågår sedan till och med söndagen den 31 juli. Hos Em-fotboll.se hittar du det kompletta spelschemat för turneringen.

🏆 Vem vinner Fotbolls EM 2022?

Det finns olika favoriter till att vinna EM 2022. Hemmanationen England är en av favoriterna, men även Sverige har oddsen på sin sida efter sommarens OS-silver.

🇸🇪 Vilka möter Sverige i Europamästerskapet?

De svenska damerna har lottats in i grupp C, där de kommer att göra upp mot Nederländerna, Ryssland och Schweiz.

Reservschema

Datum Match Värdstad
6 juli 2022 kl. 21:00 England-Österrike Trafford
7 juli 2022 kl. 21:00 Norge-Nordirland Southampton
8 juli 2022 kl. 18:00 Spanien-Finland Milton Keynes
8 juli 2022 kl. 21:00 Tyskland-Danmark London
9 juli 2022 kl. 18:00 Ryssland-Schweiz Wigan & Leigh
9 juli 2022 kl. 21:00 Nederländerna-Sverige Sheffield
10 juli 2022 kl. 18:00 Belgien-Island Manchester
10 juli 2022 kl. 21:00 Frankrike-Italien Rotherham
11 juli 2022 kl. 18:00 Österrike-Nordirland Southampton
11 juli 2022 kl. 21:00 England-Norge Brighton & Hove
12 juli 2022 kl. 18:00 Danmark-Finland Milton Keynes
12 juli 2022 kl. 21:00 Tyskland-Spanien London
13 juli 2022 kl. 18:00 Sverige-Schweiz Sheffield
13 juli 2022 kl. 21:00 Nederländerna-Ryssland Wigan & Leigh
14 juli 2022 kl. 18:00 Italien-Island Manchester
14 juli 2022 kl. 21:00 Frankrike-Belgien Rotherham
15 juli 2022 kl. 21:00 Österrike-Norge Brighton & Hove
15 juli 2022 kl. 21:00 Nordirland-England Southampton
16 juli 2022 kl. 21:00 Danmark-Spanien London
16 juli 2022 kl. 21:00 Finland-Tyskland Milton Keynes
17 juli 2022 kl. 18:00 Sverige-Ryssland Wigan & Leigh
17 juli 2022 kl. 18:00 Schweiz-Nederländerna Sheffield
18 juli 2022 kl. 21:00 Italien-Belgien Manchester
18 juli 2022 kl. 21:00 Island-Frankrike Rotherham

Till toppen