Expekt

 MATCH: Spanien – Sverige

 SPELTIPS: Oavgjort efter första halvlek

 SPELSTOPP: 20:45

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: 888Sport

Odds:

2.60
888

EM-kvalet rullar vidare och på måndagskvällen står Sveriges svåraste gruppmotståndare för motståndet. Spanien leder Grupp F med full pott efter tre matcher och kommer med alla säkerhet äga bollinnehavet under kvällens drabbning. Hur länge svenskarna orkar springa runt och jaga återstår att se, men var det något vi lärde oss under VM är det att Janne vet hur man spelar försvarsspel. Oavgjort efter första halvlek ger 2,50 och spelas med 2/5 units hos 888Sport. 

Förutom att Sverige har ett av världens bästa kollektiv där samtliga spelare bidrar i defensiven lärde VM oss också att vi är som bäst mot bättre motstånd. Förra sommaren var det Holland, Frankrike, Tyskland och Schweiz som fick känna på Jannes strategiskt briljanta coachande och spelarnas odödliga arbetsmoral.

Nu är det Spaniens tur.

Dags för det riktiga testet
Tre matcher in i EM-kvalet väntar Sverige fortfarande på det riktiga testet. Insatsen borta mot Norge lovade gott, men en poäng mot våra femtionderankade grannar räcker inte som måttstock. Spanien borta på Santiago Bernabeau – det är en MÅTTSTOCK. Där kommer Sverige få bekänna färg från första stund mot ett Spanien som hade 80% i bollinnehav mot Färöarna. Matchbilden kommer troligtvis se liknande ut ikväll, och frågan är bara hur länge Sverige orkar stå emot. Faktum är att Spanien är jättefavoriter och bör lösa tre poäng här.

Mållös första halvlek?
Men återigen. Är det något Sverige kan så är det att spela bortamatcher mot högre rankade länder. Spanien kommer äga bollen medan Sverige fokuserar på att minimera misstagen och ta vara på de chanser som ges. Mot Malta tog det 31 minuter för Spanien att spräcka nollan. Mot Norge kom första halvleks enda mål efter 16 minuter. Täpper Sverige till bakåt (som vi vet att de kan) är det mycket möjligt att första halvlek slutar mållös.

Oavgjort efter första halvlek ger 2,50 hos 888Sport och spelas med 2/5 units.

Speltips: Oavgjort efter första halvlek

Jag väljer att spela oavgjort efter första halvlek för att:

  • Sverige är som bäst på bortaplan mot bättre motstånd

  • Den svenska defensiven orkar MINST 45 minuter av spansk anstormning

  • Spanien är som starkast i andra halvlek och gynnas av att inte ta risker allt för tidigt i matchen

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 16 oktober, 2023