Uppdaterad 29 juni, 2021

England är vidare till kvartsfinal efter seger med 2-0 mot Tyskland hemma på Wembley. Raheem Sterling och Harry Kane blev målskyttar för engelsmännen, som nu kan ställas mot Sverige i kvartsfinal.

Under tisdagskvällen möttes Tyskland och England i en rafflande åttondelsfinal där vinnaren skulle ta sig till kvartsfinal och förloraren får lämna EM.

Den första halvleken blev jämn, både chansmässigt och målmässigt. Timo Werner hade en farlig chans för Tyskland, men Jordan Pickford kom ut bra och avvärjde den chansen. Även England stack upp några gånger och skapade några halvchanser. Men den första halvleken förblev mållös och lagen gick in i halvtidspaus med 0-0.

I den andra halvleken hände det desto mer, åtminstone målmässigt. Men det skulle dröja innan målnollan spräcktes. Det dröjde ända till den 75:e matchminuten innan England kunde göra matchens första mål. Vänsterbacken Luke Shaw slog in ett fint inspel mot Raheem Sterling, som med öppet mål kunde raka in 1-0.

Efter ledningsmålet för England hade Tyskland en jättechans när Thomas Müller brände ett friläge. Det var inte Tysklands dag idag. Istället för ett kvitteringsmål för Tyskland utökade England sin ledning. Denna gång genom lagkaptenen och den normalt notoriske målskytten Harry Kane.

Slutresultatet blev 2-0 till fördel för England, som nu avancerar till kvartsfinal. Där ställs man mot vinnaren i matchen mellan Sverige och Ukraina, som spelas 21:00 under tisdagskvällen.

För Tysklands förbundskapten Joachim Löw, som suttit på posten sedan 2006, blev det förlust i hans sista landskamp.