Expekt

Nederländerna får ett bakslag inför EM. Liverpool-backen Virgil van Dijk har tackat nej till EM-spel, det meddelar han själv till Liverpools hemsida.

I höstas spelade Liverpool ett ligaderby mot lokalkonkurrenten Everton. Då skadade sig en av världens bästa försvarsspelare Virgil van Dijk rejält. Holländaren skadade korsbandet och har inte synts till på fotbollsplanen sedan dess.

Inför det stora Europamästerskapet har en stor fråga i hemlandet Nederländerna varit om storstjärnan ska komma till EM-spel eller inte. Nu bekräftar mittbacken att så inte blir fallet.

Till Liverpools hemsida berättar van Dijk att han efter sin sju månaders långa skadefrånvaro har bestämt att för sin framtida fysiska status ta detta beslut. Istället kommer mittbacken att fokusera på att vara med Liverpool under hela försäsongen för att förbereda sig inför en full klubbsäsong 2021/22.

Virgil van Dijk har varit en nyckelspelare i mittlåset för Nederländerna. Men i hans frånvaro kan den tidigare Ajax-duon Daley Blind och Mathijs de Ligt få bilda mittbackspar istället. Förutom dem kan förbundskaptenen Frank de Boer laborera med fler alternativ, såsom Inters Stefan de Vrij.

Uppdaterad 12 maj, 2021