Expekt

För drygt tre år sedan presenterade UEFA de 13 europeiska städer som blivit ärade med att få vara med och anordna matcherna som spelas under fotbolls-EM 2020, som kommer att bli ett evenemang utan en specifik värdnation. Sverige hade inför omröstningen anmält intresse för att Stockholm skulle få bli en utav dessa, men fick se sig bortvalda trots att Friends Arena då var en helt nybyggd arena passande för ändamålet.

Nu ser det dock ut som att chanserna har öppnats upp på nytt. Under gårdagen höll nämligen UEFA en kongress där det bekräftades att Belgiens bygge utav den nya nationalarenan inte gått som planerat och det därmed är osäkert om man kommer kunna stå som värd för de planerade matcherna.

Dock är inte Stockholm den enda staden som det visats ett nytt intresse för. Även Wembley Stadium i London, som redan kommer att anordna mästerskapets semifinaler och final, finns med i åtanke. Så även Millenium Stadium i Wales, där finalen i Champions League spelades tidigare i år.

Beslutet kring huruvida Belgien fortfarande kommer att hålla i EM-matcherna tas den 7 december, då landet ska kunna visa upp ett realistiskt byggschema med bevis för att arenan ska kunna stå klar i tid.

Uppdaterad 8 februari, 2021