För drygt tre Är sedan presenterade UEFA de 13 europeiska stÀder som blivit Àrade med att fÄ vara med och anordna matcherna som spelas under fotbolls-EM 2020, som kommer att bli ett evenemang utan en specifik vÀrdnation. Sverige hade inför omröstningen anmÀlt intresse för att Stockholm skulle fÄ bli en utav dessa, men fick se sig bortvalda trots att Friends Arena dÄ var en helt nybyggd arena passande för ÀndamÄlet.

Nu ser det dock ut som att chanserna har öppnats upp pÄ nytt. Under gÄrdagen höll nÀmligen UEFA en kongress dÀr det bekrÀftades att Belgiens bygge utav den nya nationalarenan inte gÄtt som planerat och det dÀrmed Àr osÀkert om man kommer kunna stÄ som vÀrd för de planerade matcherna.

Dock Ă€r inte Stockholm den enda staden som det visats ett nytt intresse för. Även Wembley Stadium i London, som redan kommer att anordna mĂ€sterskapets semifinaler och final, finns med i Ă„tanke. SĂ„ Ă€ven Millenium Stadium i Wales, dĂ€r finalen i Champions League spelades tidigare i Ă„r.

Beslutet kring huruvida Belgien fortfarande kommer att hÄlla i EM-matcherna tas den 7 december, dÄ landet ska kunna visa upp ett realistiskt byggschema med bevis för att arenan ska kunna stÄ klar i tid.