Sverige utan EM-matcher

//Sverige utan EM-matcher

Sverige utan EM-matcher

Tidigre i höstas skrev vi om att den svensk nationalarenan Friends Arena kunde fÄ en ny chans utav UEFA att fÄ stÄ som vÀrd för ett urval utav matcherna som kommer att spelas under fotbolls EM 2020. Anledningen till detta var att Bryssels nybyggda arena inte sÄ ut att bli klar i tid för mÀsterskapet och att man dÄ fÄtt börja titta pÄ andra alternativ. IgÄr sammantrÀdde Uefas exekutiva kommitté för att ta ett slutligt beslut kring det hela och tog dÀrmed ifrÄn Bryssel de tilldelade gruppspelsmatcherna samt en inplanerad Ättondelsfinal.

Dock blev det inte Stockholm som fick ta över dessa evenemang, utan det hela kommer istÀllet att spelas i London pÄ arenan Wembley, som sedan tidigare redan blivit tilldelade sÄvÀl gruppspelsmatcher som en semifinal samt den stora EM-finalen. Anledningen att man valde just denna arena och inte Friends Arena har dels att göra med att den engelska arenan kan ta en större publik, vilket innebÀr större biljettintÀkter.

Om det svenska laget hade fÄtt ta över matcherna och samtidigt kvalat in till mÀsterskapet, hade man garanterat fÄtt spela minst tvÄ utav sin gruppspelsmatcher pÄ hemmaplan.

Av |2017-12-08T12:38:22+00:008 december, 2017|EM 2020|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsÀtter att anvÀnda denna sajt sÄ godkÀnner du anvÀndningen av Cookies. Mer info

Vi anvÀnder cookies för att anpassa innehÄllet och annonserna till anvÀndarna, tillhandahÄlla funktioner för sociala medier och analysera vÄr trafik. Vi vidarebefordrar information om din anvÀndning av vÄr webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

StÀng