Sverige utan EM-matcher

//Sverige utan EM-matcher

Sverige utan EM-matcher

Tidigre i höstas skrev vi om att den svensk nationalarenan Friends Arena kunde få en ny chans utav UEFA att få stå som värd för ett urval utav matcherna som kommer att spelas under fotbolls EM 2020. Anledningen till detta var att Bryssels nybyggda arena inte så ut att bli klar i tid för mästerskapet och att man då fått börja titta på andra alternativ. Igår sammanträdde Uefas exekutiva kommitté för att ta ett slutligt beslut kring det hela och tog därmed ifrån Bryssel de tilldelade gruppspelsmatcherna samt en inplanerad åttondelsfinal.

Dock blev det inte Stockholm som fick ta över dessa evenemang, utan det hela kommer istället att spelas i London på arenan Wembley, som sedan tidigare redan blivit tilldelade såväl gruppspelsmatcher som en semifinal samt den stora EM-finalen. Anledningen att man valde just denna arena och inte Friends Arena har dels att göra med att den engelska arenan kan ta en större publik, vilket innebär större biljettintäkter.

Om det svenska laget hade fått ta över matcherna och samtidigt kvalat in till mästerskapet, hade man garanterat fått spela minst två utav sin gruppspelsmatcher på hemmaplan.

Av |2017-12-08T12:38:22+00:008 december, 2017|EM 2020|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng