Expekt

Nu står det klart att det blir artisterna Anis Don Demina och SAMI som kommer att göra den officiella EM-låten. Artisterna har blivit utvalda av svenska fotbollsförbundet att göra Sveriges officiella EM-låt. Namnet på låten är ”Flaggan i topp” och kommer att släppas i maj. 

– Jag älskar det svenska landslaget i fotboll och det är såklart en otrolig ära att få stå bakom den officiella EM-låten tillsammans med SAMI. För oss har det varit viktigt att alla i Sverige, oavsett vem du är, ska känna stolthet över den svenska flaggan. Flaggan i topp är en riktig banger, det ska bli så sjukt kul att få dela den med hela Sverige och att få supporta svenska landslaget i EM 2021 oavsett om det blir från TV-soffan eller läktaren. Nu ska bucklan med hem!” säger Anis Don Demina om låten till svenskfotboll.

Låten är skriven av Anis Don Demina och SAMI tillsammans med med bland annat Anders Wrethov som bland annat var en av låtskrivarna bakom årets melodifestivalvinnare Voices. Flaggan i topp kommer att släppas i maj då både låt och musikvideo kommer att publiceras.

Uppdaterad 5 maj, 2021