Expekt

Beskedet kommer efter att UEFAs exekutiva kommitté godkänt frågan om att utöka nationernas trupper från de vanliga 23 till 26 spelare som varje nation får registrera till sommarens EM. 

Beslutet har fattats till följd av pandemin. Den stora anledningen till att UEFA väljer att utöka nationernas trupper som de får skicka till EM ska vara om något lag skulle drabbas av covid. Då ska man ha spelare redo att fylla på så att inte en nation har för lite spelare i sin matchtrupp.

Det är fortfarande dock bara tillåtet att registrera 23 spelare för varje enskild match, detta gör att alltså att tre spelare kommer att stå helt utanför matchtruppen varje match under mästerskapet.

Alla trupper till EM ska skickas in till UEFA senast 1 juni, men fram till lagens första start så får man göra obegränsat med byten om skador eller sjukdomar uppkommer. Covid-19 räknas till detta och skulle en spelare drabbas av covid så får nationerna byta ut den spelaren utan att det påverkar antal spelare i truppen. Spelare som har tagits bort från truppen kan dock inte vid ett senarer tillfälle kallas in igen till EM.

Janne Andersson tar ut den svenska EM-truppen den 18 maj.

Uppdaterad 7 maj, 2021