Sveriges landslag födda 2004 ska spela Elite Round i mars, den sista EM-kvalrundan till U19-EM. Nu har Sverige fått sin lottning, där man åker till Portugal för sitt gruppspel.

I slutet av mars ska det talangfulla P18-landslaget spela sin sista kvalrunda till EM-slutspelet på Malta nästa sommar. Sverige behöver vinna sin kvalgrupp för att gå vidare till U19-EM, vilket blir en svår nöt att knäcka. Blågult har nämligen fått sin lottning till turneringen nu, där man kommer att ställas mot Tjeckien, Kroatien och Portugal. De sistnämnda står även som värdnation för kvalgruppen.

Sverige kommer att inleda gruppspelet mot just Portugal den 22 mars för att sedan möta Kroatien den 25 mars. Tjeckien väntar sedan avslutningsvis den 28 mars. Sju grupper i Elite Round spelas, och endast åtta länder ska spela P19-EM på Malta. Värdnationen Malta är redan direktkvalificerade i egenskap av just värdnation så endast sju länder ska placeras in i turneringen. Detta innebär att endast gruppsegrarna i varje kvalgrupp går vidare till EM.

Spelschema Elite Round

22 mars:
Portugal – Sverige

25 mars:
Sverige – Kroatien

28 mars:
Sverige – Tjeckien

Alla grupper

Grupp 1

Frankrike
Rumänien
Norge
Nordirland

Grupp 2

Tyskland
Slovenien
Belgien
Italien

Grupp 3

Ukraina
Spanien
Danmark
Luxemburg

Grupp 4

Portugal
Kroatien
Tjeckien
Sverige

Grupp 5

Irland
Grekland
Estland
Slovakien

Grupp 6

Serbien
Polen
Israel
Lettland

Grupp 7

England
Turkiet
Island
Ungern

Uppdaterad 9 december, 2022