Expekt

Foton: Bildbyrån

Det var under torsdagen som det inte bara släpptes en utan två transferbomber i allsvenskan. Två svenska spelare lämnar sina respektive klubbar för att skriva på för den ryska klubben Rostov. Spelarna det handlar om är U21-landslagsspelarna Pontus Almqvist och Armin Gigovic. 

21-åriga Pontus Almqvist har den här säsongen slagit igenom i IFK Norrköping, han har spelat totalt 20 matcher i allsvenskan, dock endast 5 från start och resten har varit inhopp. Men när Almqvist väl har spelat så har han tagit för sig och bidragit framåt med fem mål och två assist. Hans insatser i IFK Norrköping har även gett honom chansen i U21-landslaget. Där har anfallaren Almqvist tackat för förtroendet och gjort två mål på fyra matcher. Hans insatser på planen både i allsvenskan och i U21-landslaget gjorde att flera klubbar fick upp ögonen för honom. IFK Norrköping har tidigare under hösten tackat nej till ett bud på 20 miljoner kronor från en Italiensk klubb. Men nu när den ryska klubben Rostov la upp omkring 40 miljoner kronor så valde IFK Norrköping att tacka ja och Almqvist lämnade under torsdagen IFK Norrköping för att bli utlandsproffs.

Men det var inte den enda värvningen som Rostov gjorde under torsdagen från allsvenskan. Även 18-årige Armin Gigovic från Helsingborg presenterades av Rostov. Gigovic fick redan förra året chansen i Helsingborg och har under den här säsongen tagit ytterligare kliv och blivit en startspelare på mittfältet för Helsingborg och totalt har han spelat 20 matcher i årets allsvenskan. Hans insatser i allsvenskan gjorde även att han i den senaste landslagssamlingen fick chansen att visa upp sig i U21-landslaget och nu väntar alltså ett utlandsäventyr för Gigovic.

Rostov uppges betala runt 30 miljoner kronor för Armin Gigovic, så på en dag gjorde alltså den ryska klubben två värvningar från allsvenskan på omkring 70 miljoner kronor och två nya svenskar ska få visa upp sig för den ryska fotbollspubliken.

Sedan tidigare hittar vi flera landslagsspelare i den ryska ligafotbollen i form av Viktor Claesson, Kristoffer Olsson och Marcus Berg.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 6 oktober, 2021