Tre tongivande spelare i Tyskland kan missa ödesmatchen mot England på Wembley ikväll. Enligt förbundskaptenen Joachim Löw finns det frågetecken kring Robin Gosens, Antonio Rüdiger och Ilkay Gündogan inför åttondelsfinalen.

Ikväll spelas en mycket spännande åttondelsfinal mellan två klassiska landslag, England och Tyskland. Båda lagen fanns med bland förhandsfavoriterna till att vinna EM, men möts nu alltså redan i åttondelsfinal.

Igår kväll höll det tyska landslaget en presskonferens med förbundskaptenen Joachim Löw och lagkaptenen Manuel Neuer. Där meddelade förbundskaptenen att Tyskland har tre osäkra kort inför kvällens drabbning. Och det är inte vilka kort som helst.

Atalantas Robin Gosens, Chelseas Antonio Rüdiger och Manchester City-spelaren Ilkay Gündogan är inte helt friska och är därmed osäkra inför spel mot England.

Alla tre spelare har varit startspelare för Tyskland i samtliga tre gruppspelsmatcher. I matchen mot Portugal låg Robin Gosens bakom samtliga mål i stort sett och har varit en fröjd att se på Tysklands vänsterkant. Ilkay Gündogan är en spelskicklig mittfältare på allra högsta nivå samtidigt som Antonio Rüdiger vann Champions League med Chelsea i våras.

Tysklands förbundskapten Joachim Löw meddelar att Antonio Rüdiger och Robin Gosens har förkylningssymptom, och känner sig inte helt hundra i kroppen. Ilkay Gündogan har drabbats av en huvudskada.

Förbundskapten Löw är osäker kring om spelarna kan spela idag. Han vill inte meddela något i förtid, utan hoppas på att få svar under förmiddagen.

– Vi bestämmer med läkarna på matchdagen. Det kanske är så att Gosens och Rüdiger kommer att gå upp på morgonen och må bra. Men det kan lika gärna bli värre under natten, så vi får vänta. Ilkay (Gündogan) kände sig lite bättre idag, igår kändes han fortfarande lite yr, speciellt på träning så vi sa att vi var tvungna att stoppa hans belastning. Idag gjorde han ett bra jobb så vi bestämmer imorgon, säger Joachim Löw enligt The Guardian.

Tyskland möter England ikväll med matchstart 18:00. Matchen spelas på Wembley och sänds på SVT 1 och SVT Play. Vinnaren i den åttondelsfinalen ställs sedan mot Sverige eller Ukraina i en kvartsfinal.

Uppdaterad 29 juni, 2021