Discoveryplus

UEFA har valt ut 18 stycken huvuddomare som kommer att resa tillsammans med sina assisterade till EM. Av dessa domarpar så återfinns svenske huvuddomaren Andreas Ekberg och de assisterande domarna Mehmet Culum och Stefan Hallberg. Även fransyskan Stéphanie Frappart har blivit utvald som en av domarna och hon skriver därmed historia. Hon blir den första kvinnliga kvinnliga domaren i ett EM för herrar. 

Annons: ⇢ Snabbare.com - Få 100 kr extra att spela för

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Andreas Ekberg har de senaste åren varit Sveriges främsta domare internationellt. Han har haft flera uppdrag i både Champions League och Europa League, men nu får han alltså chansen ytterligare en nivå upp när han blivit uttagen som en av arton huvuddomare till sommarens EM. Ekberg tar med assisterande domarna Mehmet Culum och Stefan Hallberg.

Bland de uttagna så finns även Stéphanie Frappart, hon har sedan tidigare skrivit historia vid flera tillfällen när hon varit huvuddomare i både Champions League och Europa League och nu får hon alltså chansen i EM. Under sommarens EM så kommer Frappart att agera fjärdedomare.

För första gången någonsin har även UEFA tagit ut en domare som inte kommer från Europa. Det handlar om Fernando Rapallini från Argentina som kommer vara med och döma under EM tillsammans med sina assisterande domare.

Huvuddomare till sommarens EM

Felix Brych, Tyskland
Cüneyt Çakır, Turkiet
Carlos Del Cerro Grande, Spanien
Andreas Ekberg, Sverige
Orel Grinfeeld, Israel
Ovidiu Alin Hategan, Rumänien
Sergei Karasev, Ryssland
Istvan Kovacs, Rumänien
Bjorn Kuipers, Nederländerna
Danny Makkelie, Nederländerna
Antonio Miguel Mateu Lahoz, Spanien
Michael Oliver, England
Daniele Orsato, Italien
Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, Portugal
Daniel Siebert, Tyskland
Anthony Taylor, England
Clément Turpin, Frankrike
Slavko Vinčic, Slovenien
Fernando Rapallini, Argentina