Vart kommer EM-matcherna att spelas 2020?

//Vart kommer EM-matcherna att spelas 2020?

Vart kommer EM-matcherna att spelas 2020?

Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Wikimedia Commons

Under fotbolls EM 2020 kommer 12 utvalda städer runtom i Europa att få hålla i turneringens alla matcher. Vilka exakta lag som kommer att spela i de olika mötena är ännu inte färdigt, men trots detta finns det redan nu en färdig plan för vilka olika matcher som kommer att spelas vart. Här gör vi en liten summering utav de utvalda EM-städerna och de matcher som kommer att spelas här.

London, England
På Wembley Stadium som tar en publik på 90 000 åskådare kommer den stora finalen att spelas. Även semifinalerna, en åttondelsfinal samt delar utav grupp D:s gruppspel kommer att utspelas här.

Baku, Azerbadjan
På Bakus Olympiastadion ryms 69 000 personer på läktarna och på den här relativt nya arenan kommer grupp A att spela några utav sina gruppspelsmatcher. Även en utav kvartsfinalerna planeras att spelas här.

München, Tyskland
På Allianz Arena får det plats 70 000 fans och på den här planen kommer lagen som lottas in i grupp F att spela sina inledande matcher. Efter det får arenan äran att fålla i en utav de fyra kvartsfinalerna.

Rom, Italien
På Roms Olympiastadion, som kommer att genomgå en större renovering inför turneringen, klarar man av en publik på 69 000 personer som här kommer kunna följa grupp A:s gruppspel, samt en kvartsfinal.

Sankt Petersburg, Ryssland
På relativt nybyggda Sankt Petersburg-stadium kommer 61 000 åskådare kunna följa grupp B i deras kamp på viktiga poäng. Efter det kommer man att hålla i en utav turneringens kvartsfinaler.

Amsterdam, Nederländerna
På Amsterdam Arena, där 53 000 fans får plats kommer grupp C att spela några utav sina gruppspelsmatcher. Efter det används arenan till en utav åttondelsfinalerna.

Bilbao, Spanien
På Estadio San Mamés kan 53 000 personer få plats för att tillsammans se när lagen i grupp E gör upp om att nå avancemang. Efter det kommer en åttondelsfinal spelas på arenan.

Bukarest, Rumänien
På National Arena ryms 54 000 åskådare vid matcherna, som består utav grupp C:s matcher samt en utav turneringens åttondelsfinaler.

Budapest, Ungern
På Puskás Ferenc Stadium, som just nu håller på att byggas, kommer 68 000 fotbollsfantaster kunna följa lagen i grupp F, samt en åttondelsfinal.

Köpenhamn, Danmark
På Parken i centrala Köpenhamn kommer 38 000 fans att tillsammans kunna följa grupp B:s matcher och efter det en utav åttondelsfinalerna.

Dublin, Irland
På Dublin Arena ryms 51 000 personer och kommer under EM här följa grupp E:s matcher, samt en utav åttondelsfinalerna.

Glasgow, Skottland
På Hampden Park får det plats 51 000 åskådare på läktarna och inför dessa kommer grupp D göra upp om vilka som tar sig vidare. Även en åttondelsfinal kommer att spelas här.

Av |2018-05-03T13:40:13+00:0026 april, 2018|EM 2020|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng