Expekt

Uppdaterad 2 juni, 2021

Precis som Sverige är övriga EM-nationer i full gång med sina sista förberedelser inför mästerskapet. Under gårdagen spelades ett antal landskamper för dessa lag och bland annat ställde sig Sveriges gruppspelsmotståndare Slovakien och Polen på planen.

Polen tog emot stornationen Ryssland, som även de kommer hålla till i Sankt Petersburg under turneringens inledning. Matchen slutade 1-1 och Polens mål kom redan efter fyra minuters spel när anfallaren Świerczok nätade till publikens jubel. Detta var dessutom 28-åringens första mål i landslagströjan. Insatsen som laget gjorde i matchen var klart godkänd och de spelare som främst visade framfötterna var just Świerczok, samt lagkaptenen Krychowiak.

Ryssarna visade inte upp den form som de brukar ha och fullträffen som kom i den 20:e minuten var det enda skottet på mål som laget lyckades få till. Laget har legat i hårdträning under de senaste dagarna och kanske var det ett något utslitet lag som klev ut på planen igår. Laget får nu ladda om inför sitt EM-genrep mot Bulgarien på lördag. Polen har i sin tur en match kvar mot Island på tisdag nästa vecka.

Ännu ett oavgjort möte för Slovakien

Slovakien tog sig i sin tur an Bulgarien på neutral match i Österrike. Bulgarien är en nation som inte lyckades ta sig till EM, men ändå passar som ett bra motstånd i en slovakisk uppladdning. Även den matchen slutade 1-1 och detta är Slovakiens tredje raka match som slutar oavgjort. Bulgarien tog en tidig ledning i mötet, innan Slovakien kunde komma in i matchen och kvittera genom mittfältaren Bénes.

Vidare i mötet var det Slovakien som var det starkare laget, men trots detta kom det inget ledningsmål. Det finns även en del orosmoment i truppen, då Strelec haltade av planen i slutminuterna. Även Pekarík såg ut att ha ont och förhoppningsvis kan dessa två namn återhämta sig inför lagets match mot Österrike på söndag.

Här är resultaten i de hittills spelade landskamperna inför EM:

23 maj
Ukraina-Bahrain 1-1

27 maj
Turkiet-Azerbajdzjan 2-1

28 maj
Italien-San Marino 7-0

29 maj
Sverige-Finland 2-0

30 maj
Schweiz-USA 2-1

31 maj
Turkiet-Guinea 0-0

1 juni
Polen-Ryssland 1-1
Slovakien-Bulgarien 1-1
Nordmakedonien-Slovenien 1-1
Kroatien-Armenien 1-1