Efter att årets sista kvalmatcher nu är spelade så slutade Sverige på en andraplats i tabellen, vilket skulle ge dem en direktplats till mästerskapet i Frankrike. Det lag som ligger före är Österrike som Sverige spelade lika mot under hösten. Lagen möter varandra ytterligare en gång under de kvarvarande matcherna och för att kunna säkra en bra placering gäller det då att plocka med sig poäng från den matchen. Även Ryssland som ligger hack i häl väntar den 5 september och även i denna match kan en vinst behövas.

Som du säkert redan vet så är det samtliga gruppvinnare tillsammans med grupptvåorna och den bästa grupptrean som går till EM. Även resterande tredjeplacerade lag har en chans på en plats, men vilka som får dessa görs upp via ett speciellt play-off spel efter att det vanliga kvalet är över.

Visserligen är det en lång tid kvar tills kvalet är helt slut och mycket kan hända, men det kan ändå vara kul att se vilka lag som skulle gå till EM såsom tabellerna ser ut i dagsläget. Direktplaceringar skulle då gå till Tjeckien, Island, Israel, Wales, Slovakien, Spanien, Polen, Irland, England, Schweiz, Rumänien, Nordirland, Österrike, Sverige, Kroatien, Italien, Danmark och Portugal. Som bästa trea skulle även Ukraina gå till EM med en bättre målskillnad än Norge.

Uppdaterad 17 november, 2014