Sveriges P17-landslag, med spelare födda 2005, kom tvåa i fyrnationsturneringen i Skåne. Strafförlust mot Danmark i finalen bäddade för en dansk turneringsseger och en svensk andraplats.

Under helgen och början av denna vecka så har P17-landslaget spelat landskamper i Ystad och Hörby i en fyrnationsturnering där Österrike, Norge och Danmark deltog tillsammans med Sverige. Först ut var ett möte med Österrike i Ystad den 24 september. En match som slutade 2-2 efter ordinarie matchtid och som sedermera gick till straffläggning. En straffläggning som Sverige vann efter att Matteo Perez Vinlöf slog Sveriges avgörande straff. Blågult satte sex av sex straffar. Sverige tog sig därmed till final i fyrnationsturneringen.

I finalen ställdes Sverige mot Danmark, ett danskt lag som besegrade Norge i sin semifinal. Finalen spelades på Hörby IP och över 700 personer fanns på läktarna, en imponerande publiksiffra. De tillresta fick se två mål under matchens tjugo inledande minuter men sedan inga fler mål. Även denna match gick till straffar, där Danmark drog det längsta strået i straffläggningen efter tre svenska straffmissar. Detta trots att Blågult satte alla sina sex straffar mot Österrike.

Sverige slutade därmed tvåa i fyrnationsturneringen, som alltså vanns av Danmark. Österrike vann matchen om tredjepris mot Norge med 1-0.

Sluttabell

  1. Danmark
  2. Sverige
  3. Österrike
  4. Norge

Sveriges resultat och målskyttar

Sverige-Österrike, 3-2 efter straffar

Målskyttar Sverige: 
Emmanuel Tannor, Wilmer Olofsson

Målskyttar i straffläggningen:
Pontus Dahbo, Marco Olsson Valdés, Gottfrid Rapp, Montader Madjed, Taha Ayari, Matteo Perez Vinlöf

Sverige-Danmark, 1-2 efter straffar

Målskytt Sverige:
Alex Lindelöv

Uppdaterad 28 september, 2022