Foto: Bildbyrån

Flicklandslaget F17 skulle ha spelat EM på hemmaplan i oktober. Nu meddelar UEFA att mästerskapet ställs in på grund av coronaviruset.

Det hade redan gjorts en del anpassningar för lagen som skulle delta i EM i Sverige i oktober. Redan i sommar bekräftades att det inte skulle spelas på samma sätt som vanligt, om ens alls.

Först skulle EM ha spelats i maj i år men blev uppskjutet till 4-10 oktober i år. Men nu har UEFA:s exekutiva kommitté beslutat att ställa in mästerskapet. Beslutet innebär att de svenska värdstäderna Ängelholm, Halmstad, Varberg och Falkenberg blir utan mästerskapsmatcher i höst.

Europamästerskapet skulle inte bara vara ett enskilt mästerskap utan även fungera som ett kval till VM i Indien 2021. Ettan, tvåan och trean i EM skulle avancera till VM. Nu blir det istället de tre högst rankade lagen som går till VM om det ska spelas. Dessa tre lag är England, Tyskland och Spanien.

Samtidigt som UEFA meddelar det tråkiga beskedet om EM i Sverige står det även klart att samtliga kvalmatcher för F17-, P17-, F19- och P19-landslagen skjuts fram till februari och mars 2021.

Uppdaterad 14 augusti, 2020