Uppdaterad 6 oktober, 2021

Efter Sveriges premiärmatch mot Spanien meddelar Janne Andersson att Dejan Kulusevski med stor sannolikhet kommer att vara tillgänglig för spel mot Slovakien på fredag. Förbundskaptenen hoppas och tror att 21-åringen ska kunna träna redan imorgon med laget.

Dejan Kulusevski har haft en tuffare start på denna EM-sommar. I förra veckan meddelades det från landslagets håll att Juventus-stjärnan testats positivt för Covid-19. Han har därmed befunnit sig långt bort från den övriga truppen på plats i Göteborg när han legat kvar i Stockholm.

Premiärmatchen i EM spelades igår för svensk del efter att man spelade 0-0 mot Spanien efter en stark laginsats. Dejan Kulusevski fick se premiären från soffan, men nu finns det gott hopp om att få se honom i spel redan på fredag mot Slovakien.

– Han är långt gången och har gjort undersökningarna som ska göras. Det ska genomföras ett sista test att han är 100 procent frisk och då räknar jag med att han med och tränar med oss på onsdag, säger Janne Andersson enligt SportExpressen.

Under den veckan som gått har Dejan Kulusevski inte kunnat träna på som sina landslagskamrater. Om han skulle ansluta till laget i veckan och vara aktuell på fredag, så är det förmodligen inte i någon startelva.

– Dejan kan spela, men om han ska spela efter en veckans frånvaro vet jag inte. Vi får ta det lite som det kommer, eftersom man ska stegra återkomsten rent fysiskt. Förhoppningsvis är han aktuell för ett inhopp på fredag, säger förbundskaptenen.

Förbundskaptenen meddelar även att Mattias Svanberg, som också drabbats av Covid-19, inte kommer att vara tillgänglig för spel på fredag. Men enligt Janne Andersson har man fulla förhoppningar på att han ska bli tillgänglig längre fram i turneringen.