BK Häcken lyckades inte besegra KI Klaksvik från Färöarna i lagens första av två möten i Champions League-kvalet. Mötet slutade 0-0 och nu får Häcken chansen att avgöra på hemmaplan.

Under onsdagskvällen gick BK Häcken in i Champions League-kvalets andra omgång när man åkte till Färöarna för möte med skrällgänget KI Klaksvik. Gänget från Hisingen skapade lite chanser i första halvlek och fick två bollar i nät men unge forwarden Filip Trpcevski fick se sina två mål i första halvlek bli bortdömda. Matchen var jämn överlag och i slutet på andra halvlek var det framför allt hemmalaget från ön som skapade farligast chanser men Häckens målvakt Peter Abrahamsson stoppade den farligaste möjligheten med två fina räddningar.

Det blev mållöst på Färöarna i lagens första möte. Nu väntar returen på Hisingen och Bravida Arena den 2 augusti med matchstart 19:00, då för att Häcken ska kunna avancera till den tredje kvalomgången i Champions League. Skulle Häcken nå tredje kvalomgången så har man säkrat ett gruppspel i Europa.

Uppdaterad 27 juli, 2023