Bet365

Uppdaterad 30 september, 2021

Den danska stjärnan Christian Eriksen är kvar på sjukhuset i Köpenhamn. Nu meddelar hans läkare och det danska läkarteamet att Eriksen kommer att operera in en hjärtstartare.

Det var under matchen mellan Finland och Danmark på Parken i Köpenhamn som Danmarks kanske största stjärna föll ihop på planen. Christian Eriksen fick hjälp med hjärt- och lungräddning på planen inför hela fotbollsvärldens ögon. Under kvällen kom åtminstone beskedet att läget var stabilt hos Eriksen. Dagarna senare meddelade det Danska Fotbollförbundet att Eriksen hade fått hjärtstopp under matchen.

Sedan händelsen i lördags har Eriksen befunnit sig på sjukhuset Rigshospitalet och under tiden visat goda tecken där han själv meddelat via sociala medier att han mår bra.

Under torsdagsmorgonen meddelar nu Danmarks Fotbollförbund att Christian Eriksen kommer att operera in en hjärtstartare.

”Efter att Christian genomgått olika hjärtundersökningar har det tagits beslut om att han ska operera in en ICD-enhet (en hjärtstartare). Detta ges efter hjärtstopp som utlösts av störningar i hjärtrytmen”, säger läkaren Morten Boesen på Twitter.

Att operera in en ICD-enhet, en hjärtstartare alltså, är inget ovanligt. Det erbjuds till de som har upplevt hjärtrytmstörningar och fungerar som en slags pacemaker, som håller koll på rytmen i hjärtat.