Bet365

Uppdaterad 15 juni, 2021

Portugal vann sin EM-premiär mot Ungern i Budapest. Detta efter att Raphael Guerreiro satt 1-0 i den 83:e matchminuten. Cristiano Ronaldo satte sedan spiken i kistan med sitt tionde respektive elfte mål i EM-historien. Med det är han nu bäst någonsin.

Det var fullsatt i Budapest när hemmalaget Ungern tog emot en av förhandsfavoriterna till att vinna EM-guldet, Portugal.

Portugal kom in i mästerskapet som regerande mästare från guldet 2016, och man tillhör den tuffa gruppen Grupp F tillsammans med Tyskland, Frankrike och just Ungern.

Inför matchen såg många det som avgörande att vinna mot just Ungern för att skapa sig ett bra läge inför de två avslutande gruppspelsmatcherna. Men ett taggat Ungern skulle inte bli någon slagpåse.

Det dröjde ända in till den 83:e matchminuten innan Portugal fick hål på Ungern och målvakten Peter Gulacsi. Vänsterbacken Raphael Guerreiro tog sig in i straffområdet, motade ett inspel med vänsterfoten och via den ungerska försvararen Willi Orban gick bollen in i mål till 1-0 Portugal.

Bara minuten senare utökade Portugal sin ledning efter att Rafa blivit neddragen i straffområdet av just nämnda Willi Orban. Fram till straffpunkten klev Portugals stora stjärna Cristiano Ronaldo och punkterade matchen.

Cristiano Ronaldos straffmål innebar hans tionde någonsin i EM-sammanhang. Med det blev han historisk, då han gick förbi Michel Platini som tidigare stod på nio gjorda.

Men det var inte slut där. Innan matchens slut hann storstjärnan göra ännu ett mål för att göra sitt andra mål i matchen och sitt elfte mål i Europamästerskapet. Inte nog med att Cristiano Ronaldo blev historisk med flest gjorda mål i EM någonsin, han blev även den spelare som deltagit i flest EM-turneringar någonsin, med fem stycken mästerskap.

Slutresultatet skrevs till 3-0 och Portugal fick en drömstart på detta EM, med en bra målskillnad inför de kommande matcherna mot Tyskland och Frankrike, i kampen om att åtminstone knipa de två första platserna som innebär åttondelsfinal.