Expekt

Danmark är vidare till åttondelsfinal, men mot ett mardrömsmotstånd i form av hemmanationen Tyskland. Men i det danska ledet ser man fram emot slutspelsmatchen.
– Vi är oftast bättre mot bättre motstånd, säger förbundskapten Kasper Hjulmand.

München, Tyskland

Dansk poäng mot Serbien och en säkrad andraplats i Grupp C. Men danskarna kan också ha dragit nitlotten då man får stora starka värdnationen Tyskland i åttondelsfinal. Efter 0-0 mot Serbien intog Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand podiet i München, där han vädjar till sig själv och sina spelare att inte glömma bort att man slutat tvåa i gruppen och avancerat till åttondelsfinal, vilket är en framgång.

– Vi får inte glömma bort att vara lite glada. Vi är vidare. Vi representerar dansk fotboll, vi representerar alla tusentals volontärer som jobbar för de danska klubbarna. Vi måste vara stolta över det här, säger Kasper Hjulmand på presskonferensen och fortsätter:

– Tyskland är en av de största favoriterna i hela turneringen. Jag ser fram emot den kampen, vi är oftast bättre mot bättre motstånd.

Tyskland får dessutom två vilodagar mer än Danmark, något som Kasper Hjulmand vet. Men som han inte vill lägga för mycket energi på, även om han medger att tyskarna har en fördel.

– Ja det har de (en fördel, reds anm.). Men jag vill inte tänka på det. Det är som det är, vi kommer att vara redo på lördag, säger Hjulmand.

Ett väldigt bra försvarsspel har Danmark haft i Grupp C men också ”bara” två mål på tre matcher i gruppspelet. Kasper Hjulmand tror att laget blir lite långa och ensamma i anfallsspelet stundtals.

– Rasmus Höjlund har jobbat väldigt hårt där framme, men han har också varit ensam. Våra andra spelare kommer för långt ifrån honom. Våra vingar är inte så nära honom som de skulle behöva, inte heller Christian (Eriksen). Vi behöver få mer yta i våra attacker, men det är något vi kan förbättra, säger Hjulmand om anfallsspelet.

Kasper Hjulmands namne, Morten Hjulmand (ej släkt), har varit en av de viktigaste spelarna för Danmark i gruppspelet. Han ådrog sig dock ett gult kort mot Serbien och är avstängd till åttondelsfinalen mot Tyskland den 29 juni.

– Vi får se hur vi gör där, men vi har bra alternativ. Han har spelat fantastiskt men vi har bra spelare som kan steppa in på hans position, säger Kasper Hjulmand om Sporting Lissabon-mittfältarens öde.