Uppdaterad 6 oktober, 2021

Foto: Bildbyrån

Sverige har fyra raka förluster i Nations League och för att inte Sverige ska trilla ut ur A-divisionen så krävs det att de svenska landslaget plockar poäng i det två avgörande matcherna. Matcherna det handlar om är Kroatien på hemmaplan följd av avslutningen mot Frankrike på bortaplan. Under denna landslagssamling ska även det svenska landslaget först spela en träningsmatch mot Danmark. 

Janne Andersson kommer inte att få vara med och leda laget mot Kroatien. Detta efter att han fick ett gult kort i matchen mot Portugal senast vilket var hans tredje gula kort och han får därmed inte leda laget i den kommande matchen i Nations League. Peter Wettergren kommer därmed att sköta ledarskapet i den matchen.

Flera spelare har till den här landslagsamlingen tvingats tacka nej på grund av skador. De spelare som var med i förra samlingen som inte är med denna gång till följd av skador är Pontus Jansson, Sebastian Andersson och Ludwig Augustinsson.

21-årige Jens Cajuste som till vardags spelar i danska FC Midtjylland har för första gången blivit uppkallad till det svenska A-landslaget.

Sveriges trupp

Målvakter: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt.

Försvarare: Martin Olsson, Pierre Bengtsson, Emil Krafth, Filip Helander, Marcus Danielson, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Mattias Johansson, Carl Starfelt.

Mittfältare och anfallare: Viktor Claesson, Marcus Berg, Jens Cajuste, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Alexander Isak, Dejan Kulusevski, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Robin Quaison, Ken Sema, Mattias Svanberg, Gustav Svensson, Jordan Larsson.

Matcherna under denna landslagssamling är följande;

11 november (Träningsmatch)
Danmark – Sverige

14 november (Nations League)
Sverige – Kroatien

17 november (Nations League)
Frankrike – Sverige

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här