Mattias Svanberg stod för ett mål och en assist mot Mexiko i Girona. Segern skrevs till 2-1 för Sverige i träningslandskampen.

Under onsdagskvällen spelade Sverige sin näst sista landskamp för landslagsåret när man ställdes mot Mexiko i spanska Girona. Mexiko ska spela VM om någon vecka och hade sitt mästerskapsgenrep med ett starkt lag på banan. Janne Anderssons Sverige fick inledningsvis mota ett Mexiko med mycket boll, men ett kompakt och tålmodigt Sverige lät inte mexikanerna komma till för många chanser.

Efter dryga halvtimmen började Sverige ta tag i bollen på egen hand för egentligen första gången och skapade lite trianglar. Den första halvleken slutade dock mållös.

I den andra halvleken blev det desto mer sprakande, åtminstone målmässigt. Dödläget i matchen bröts av Sveriges högermittfältare Marcus Rohdén. 31-åringen, till vardags i italienska Serie B och Frosinone, stormade fram på bortre stolpen och stötte dit 1-0 för Blågult. Detta efter ett lågt inlägg från Mattias Svanberg.

Bara tio minuter senare kvitterade Mexiko, efter en sylvass kontring, för att egentligen för första gången hota Sverige bakom backlinjen. Alexis Vega gjorde inga misstag när han sköt dit 1-1 efter 60 minuter.

Stora delar av andra halvlek var lite sönderryckt av många byten och ett inte alltför strukturerat spel. Sverige höll sin defensiv kompakt dock, och kunde överraska i slutet av matchen. När känslan var att matchen skulle sluta oavgjort till 1-1 fick Sverige en hörna. Emil Forsberg slog den från höger, Emil Holm nådde högst och kunde på något sätt skarva bak till Mattias Svanberg i den bortre delen av straffområdet. Mittfältaren rullade i sin tur in bollen till 2-1 på ett vackert sätt i den 84:e matchminuten.

Svanbergs mål till 2-1 spikade slutresultatet och gav Sverige en ”viktig” seger efter ett tungt landslagsår. Mexiko går in i fotbolls-VM med en förlust i bagaget. Glädjeämnen i Sverige var Samuel Gustafson och Emil Holm, två landslagsdebutanter som stod för fina insatser.