Foto: Bildbyrån

Alexander Isak har gjort en succésäsong i Real Sociedad och ryktas till större klubbar. Den tidigare guldbollen-vinnaren i VM 2010, Diego Forlán, hyllar svensken i en intervju med Fotbollskanalen.

Alexander Isak är en av landets mest lysande stjärnor. Efter att ha lämnat Dortmund för Real Sociedad och La Liga har svenskens karriär tagit fart på allvar. La Real har gjort en fin säsong och Alexander Isak har varit stekhet stundtals. Det har gjort att ännu större klubbar har fått ögonen på honom, redan under debutsäsongen i ligan. Bland annat har det ryktats om Barcelona.

Diego Forlán är en av Uruguays bästa anfallare genom tiderna och ger sin syn på ett potentiellt intåg för Alexander Isak i Barça.

Det vore så klart bra för honom om han fick den chansen. Just nu spelar han och gör det väldigt bra i ett bra lag, säger Forlán till Fotbollskanalen.

Om flytten till Barcelona blir av, i år eller i framtiden, så skulle Isak vara en potentiell ersättare till Diego Forláns gamla landslagskamrat Luis Suarez.
Att FC Barcelona är och rycker i svensken tycker Forlán är ett kvitto nog för en bra spelare.

– Kopplas man ihop med en så pass stor klubb som Barcelona så är det alltid ett gott tecken. Det är en bra spelare. Kommer det ett bra erbjudande och det är Barcelona så är alla glada, det vore självklart en bra flytt för honom, avslutar Diego Forlán till Fotbollskanalen.

Alexander Isaks säsong fortsätter på söndag kväll då hans lag tar emot Osasuna på hemmaplan i omstarten av La Liga.