Expekt

Foto: Bildbyrån

Båda spelarna fick se sina respektive lag starta matcherna från bänken vilket för Dejan Kulusevski var den första matchen i Serie A som han inte startade för Juventus. För Alexander Isak var det andra matchen i rad i La Liga som han fick starta på bänken för sitt Real Sociedad. Båda svenskarna stod dock för succé inhopp där båda fick skriva in sig i målprotokollet och för Alexander Isak var det säsongens första mål. 

Dejan Kulusevski fick se sitt Juventus ha stora problem på hemmaplan mot Verona och precis innan Kulusevski blev inbytt gjorde även bortalaget Verona 1-0. Kulusevski klev in på planen i matchminut 61 när han ersatte Federico Bernardeschi. Direkt när Kulusevski kom in i matchen så blev matchbilden en annan. Juventus skapade ett större tryck på Verona och i den 78:e minuten fick Kulusevski bollen av Alvaro Morata och efter en soloprestation av Kulusevski stod det sedan 1-1.

Svensken mål blev Juventus enda och matchen slutade 1-1 men efter matchen hyllades Kulusevski stort efter sitt inhopp.

Samtidigt som Kulusevski spelade match för Juventus så spelade Real Sociedad hemmamatch mot Huesca i spanska La Liga med Alexander Isak på bänken. Isak som inför matchen fortfarande inte hade hittat nätet i seriespelet under säsongen. Isak fick se sitt lag vara det spel förande laget från start och när Alexander Isak blev inbytt i den 63:e matchminuten hade Sociedad en ledning med 2-1. En ledning som kort efter Isaks entré på planen utökades till 3-1. I den 75:e matchminuten skrev så även Alexander Isak in sig i målprotokollet för första gången den här säsongen när han elegant tog ner en boll när han löpte sig fri och placerade snyggt in 4-1 till Sociedad.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 15 september, 2021