Expekt

Efter att Liverpool-backen Trent Alexander Arnold blev skadad för England, behövde förbundskaptenen göra en förändring. Nu kallas Ben White in som ersättare, till vardags i Brighton.

Förbundskaptenen för England, Gareth Southgate, fick lite huvudbry inför trupputtagningen till EM. Engelsmannen hade en handfull skickliga högerbackar att välja emellan. När truppen presenterades hade Southgate valt att ta med hela fyra högerbackar i form av Chelseas succéman under våren, Reece James, samt Kyle Walker från Manchester City, Kieran Trippier från Atletico Madrid och Trent Alexander-Arnold från Liverpool.

Men i träningsmatchen mot Österrike i förra veckan skadade sig Trent Alexander-Arnold. Ytterbacken som var med och var given i Liverpool under Champions League-segern 2018/19 och ligasegern 2019/20, har haft det tyngre denna säsong. Och efter skadan i matchen mot Österrike stod det klart med ännu ett bakslag för Alexander-Arnold, då han kommer att missa EM i sommar.

I och med Liverpool-backens skada behövde nu Gareth Southgate presentera en ersättare. Under måndagen kom beskedet. Inkallad till Englands EM-trupp blir den unge mittbacken Ben White.

White spelar till vardags i Brighton Hove & Albion under den tidigare Östersunds-tränaren Graham Potter. Mittbacken har varit ordinarie under Potters ledning och har ryktats till större klubbar i Premier League under säsongen.

Nu får han alltså chansen att spela ett EM för sitt land, efter att ha blivit inkallad som reserv till mästerskapet. White har spelat i båda Englands genrep inför EM-premiären mot Kroatien den 13 juni, men fanns alltså inte med i truppen som först presenterades till Europamästerskapet.