Uppdaterad 1 april, 2022

En av Sveriges största artister, Molly Sandén, kommer att skriva Sveriges EM-låt 2022 till sommarens mästerskap i England. Detta meddelar Svenska Fotbollförbundet i ett pressmeddelande. Låten heter ”Vi:et i vinsten”.

Under torsdagen skickade Svenska Fotbollförbundet ut ett pressmeddelande där man presenterade vem som skulle göra den officiella svenska EM-låten. I pressmeddelandet förklaras att spelarna i Sveriges damlandslag fått rösta fram sin favoritartist där merparten valde Molly Sandén. Och nu står det klart att det är stjärnan som kommer att göra den svenska EM-låten 2022.

Beslutet togs fram i och med att några spelare, med Caroline Seger i spetsen, själva kontaktade Molly Sandén för att lyfta frågan om hon var intresserad att ta fram en EM-låt. Något som fick artisten att bli väldigt glad.

– Jag blev sjukt rörd när Caroline (Seger, reds anm.) hörde av sig och frågade om jag ville skriva deras officiella EM-låt. Jag är såklart ett stort fan och har följt och beundrat deras spel ända sen jag var liten och själv spelade fotboll, säger Molly Sandén i SvFF:s pressmeddelande.

Låten ”Vi:et i vinsten” kommer att släppas för publiken den 10 juni. Drygt en månad före Sveriges EM-premiär mot Nederländerna den 9 juli. Men några av landslagsspelarna har redan hört låten, däribland Caroline Seger.

– Jag fick rysningar vid första tonen av låten, som genomsyras av kraft samt representerar oss i laget och framtiden på bästa sätt. Det är inte en typisk heja Sverige-låt, utan det finns en tanke och mening bakom varje ord i texten, kommenterar Seger i pressmeddelandet.

Molly Sandén har producerat sommarens EM-hit tillsammans med Victor Thell och Maria Smith. Och för att skriva låten så krävdes lite inspiration från några spelare i landslaget.

– Jag kände en utmaning i att skriva en låt med alla de där stora känslorna som laget får mig att känna – utan att det skulle bli för glatt. Därför var det viktigt för mig att få träffa delar av laget så jag fick en bredare bild av vad texten kunde ta avstamp i. Vi satt länge och pratade om damfotbollens historia, och det gjorde mig både upprörd men också peppad att få berätta om deras imponerande resa. Att kärleken till fotbollen är det som fått dom att fortsätta och att INGET kommer före VI:et i vinsten, berättar Molly i SvFF:s pressmeddelande.