Det är nu inte många veckor kvar tills EM drar igång och de elva värdstäderna är i full gång med att förbereda inför fansen och spelarnas ankomst till städerna. En del i detta är att UEFA skickar ut den ärofyllda pokalen på en resa över hela kontinenten.

Vanligtvis brukar denna resa uppmärksammas med olika tillställningarna i EM-städerna, där fansen har möjligheten att komma riktigt nära den ärofyllda pokalen. Men i och med läget i världen kommer det istället ske digitala aktiviteter för fansen som går att ta del av hemifrån, bland annat på plattformen TikTok som är en av turneringens sponsorer.

Pokalen kommer, precis som vilken annan turist som helst, att besöka flera kända platser i städerna. Däribland de elva broar som används i UEFA:s logotyper för EM-städerna. I Rom fotades den till exempel framför Colloseum, samt den stora parken Terrazza del Pincio. Resan runtom i städerna görs dessutom med stil i en specialdesignad bil, där pokalen placeras i en glasmonter på taket.

Just nu befinner sig pokalen i Baku dit den anlände efter att ha varit i Budapest. På tisdag anländer den sedan i Köpenhamn, innan den far vidare för att avsluta sin resa i Sevilla. Såhär ser det kompletta reseschemat ut:

30 April–1 Maj 2021: Budapest
7–8 Maj 2021: Baku
11 Maj 2021: Köpenhamn
14–15 Maj 2021: Amsterdam
22–23 Maj 2021: Sankt Petersburg
28 Maj 2021: München
1–3 Juni 2021: Glasgow
4–5 Juni 2021: London
Inget datum klart: Sevilla