Det har länge ryktats kring landslagets Emil Forsberg vara eller icke-vara i hans klubb RB Leipzig. Men nu står det klart att Emil Forsberg förlänger kontraktet med den tyska storklubben till 2025. 

Beskedet om att Emil Forsberg förlänger sitt kontrakt med RB Leipzig blev klart bara dagar innan Janne Andersson ska ta ut sin trupp till EM. Att Emil Forsberg förlänger sitt kontrakt till 2025 gör nu att han blir den tyska storklubben trogen i tio år. Forsberg kom till klubben 2015.

Forsberg har tidigare haft ett kontrakt som löper ut nästa sommar. Han har tidigare dock meddelat att han inte vill gå in i en säsong där han spelar på sista kontraktsåret. Därför har det varit bråda dagar för RB Leipzig att få klart med sin storstjärna. Men samtidigt som detta har Forsberg även ryktats till olika storklubbar runt om i Europa. Framförallt har ryktet om att han skulle följa med sin nuvarande tränare Julian Nagelsmann och lagkamraten Dayot Upamecano som båda lämnar för rivalen Bayern München efter säsongen.

Emil Forsberg ska dock efter samtal med nya tränaren Jesse Marsch bestämt sig för att stanna i RB Leipzig och förlänga kontraktet till 2025.

Forsberg har under den här säsongen producerat sju mål och fyra assist i Bundesliga för sitt RB Leipzig.

Janne Andersson tar ut sin EM-trupp den 18 maj där Emil Forsberg kommer vara en viktig pjäs i det landslag som inleder EM den 14 juni mot Spanien.

Uppdaterad 6 oktober, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid