Emil Forsberg

Emil Forsberg2021-05-06T14:10:17+02:00

Emil Forsberg är trollgubben på kanten som kan avgöra matcher på helt egen hand. Slog igenom i landslaget 2014 och spelar idag på på europeisk toppnivå dag ut och dag in i tyska RB Leipzig. En spelare som kommer var viktig i landslaget flera år framöver.

—— Nyheter om Emil Forsberg ——

Emil Forsberg
Emil ForsbergPosition: Mittfältare
Född: 23 Oktober 1991
Längd: 177 cm
Vikt: 76 kg
Klubb: RB Leipzig

Klubbkarriär
Emil Forsberg föddes 1991 i Sundsvall, han är son till GIF Sundsvalls legendaren Leif Forsberg. Det var även i GIF Sundsvall som Emil Forsberg inledde sin fotbollskarriär. Det var även i GIF Sundsvall som Forsberg år 2009 gjorde sin A-lagsdebut efter att klubben flyttat upp honom i A-laget som 18-åring. Emil Forsberg spelade sedan fyra säsonger i GIF Sundsvall och var även med och tog upp laget till allsvenskan. Han spelade sedan en säsong i allsvenskan med GIF Sundsvall där hans insatser gav eko och Forsberg värvades av Malmö FF till säsongen 2013. I Malmö FF blev Emil Forsberg snabbt en viktig spelare från mittfältsposition. Det var framförallt hans andra säsong i Malmö FF som hans stora genombrott kom då han gjorde 14 mål på 29 matcher. Detta fick storsatsande RB Leipzig som då spelade i 2.Bundesliga att värva Forsberg. I Tyskland fick Forsberg snabbt en stor roll i klubblaget och efter två säsonger tog så RB Leipzig klivet upp i Bundesliga. Så sedan säsongen 2017 har Forsberg och RB Leipzig varit ett topplag i Tyskland med kontinuerligt spel i olika europeiska turneringar. Forsberg har hela tiden varit en viktig pusselbit i sitt klubblag och stora klubbar som Liverpool, Arsenal och Inter har flera gånger ryktats bli hans nästa klubbadress. Men RB Leipzig har hela tiden vägrat släppa sin svenska guldklimp och än så länge har han blivit kvar i RB Leipzig.

Landslagskarriär
Emil Forsberg gjorde ett antal matcher i det svenska U19-landslaget under sin tid när han precis fått chansen i GIF Sundsvalls a-lag vilket var 2009. Men sedan skulle det dröja fram till 2014 innan han skulle få nästan chans att få dra på sig en svensk landslagsdress. Då var det istället i det svenska A-landslaget han fick chansen. Forsberg var sedan en del av den svenska truppen som deltog i EM 2016 och han var även en viktig del i det landslag som tog sig till VM 2018. De senaste åren har Forsberg vuxit fram sen starkaste stjärnan i landslaget efter att Zlatan Ibrahimovic avslutade sin landslagskarriär och han var även med och förde Sverige till europeiska mästerskapet som skulle ha spelats 2020. Men som nu blivit framflyttat till 2021, men oavsett när det kommer spelas så kommer vi garanterat få se fler framträdanden av Emil Forsberg i den blågula landslagsdressen.

Statistik

Landslag Matcher Mål
A 49 8
U19 8 0

Uppdaterad 6 maj, 2021

Till toppen