EUROPATIPSET 30/6

System: 96 & 864 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

96 rader
1. Brann – Lilleström 1
2. Molde – Strömsgodset 1
3. Rosenborg – Haugesund 1X
4. Sandefjord – Bodö/Glimt X2
5. Tromsö – Kristiansund 1
6. Viking – Stabaek 1X2
7. Hudiksvall – Piteå X2
8. Vänersborg – Lidköping X2
9. Oddevold – Nordvärmland 1
10. IK Tord – Dalstorp 1
11. Ullared – Västra Frölunda 2
12. Gamla Upsala – Österåker 1
13. Huddinge – Eskilstuna City 1X

Norsk och svensk fotboll strålar samman på onsdagens Europatips. Sex matcher hämtas från oljerikets högstaliga och följs åt av den svenska tredje- och fjärdeligan där Division 2 tillhandahåller med ett halvt dussin tillställningar. Klurigt, men ändå värdemässigt trevligt på sina håll. Nu sätter vi igång! 

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Europatipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Molde

Molde slog tillbaka Bodo/Glimt på bortabana senast och har knappast råd att tappa poäng hemma mot Strömsgodset om de vill vara med och fightas om guldet. Det finns bättre skrällmöjligheter på kupongen. Ettan sitter!

💣 Skrällen! – Stabaek

Viking är alldeles för ojämna för att jag ska kunna backa Stavangerklubben till rådande streck. Jag räknar inte ut ett desperat Stabaek och en bortaknall skulle rensa friskt bland kupongerna.

1. Brann – Lilleström 1

Det brinner i knutarna för Brann som efter tio omgångar av Eliteserien står på fyra futtiga poäng. Högst oväntat ska tilläggas då Bergenklubben avslutade starkt föregående säsong och sett till spelarmaterial åtminstone är ett lag för mittenskiktet. Helt annan sinnesstämning hos Lilleström kan tänkas. Nykomlingarna placerar sig i mittenbassängen och kommer från en imponerande insats på hemmaplan där LSK monterade ner självaste Rosenborg med 2-0. På resande fot är dock inte Geir Bakkes gulsvarta skara lika starka och med superbt värde till vänster är ettan en tänkbar spik, även om det är med viss darr på ribban.

2. Molde – Strömsgodset 1

Molde lyckades inte haka på Bodö/Glimt när de gjorde guldrycket föregående säsong, men i år tycks de blåklädda av allt att döma ge nordborna en rejäl fight om guldet. Att något annat lag ska kunna hota har jag svårt att se även om säsongen fortfarande är inne i ett tidigt skede. I den senaste omgången knäppte MFK just Bodö/Glimt på näsan med 2-0 på bortaplan efter en oerhört stark insats där Ohi Omoijuanfo satte två bollar i nätmaskorna bakom Nikita Haikin. Omoijuanfo står därmed noterad för elva mål och leder skytteligan. Strömsgodset har inte vunnit på Aker Stadion sedan 2013 och lär knappast gör det denna gång heller. Jag väljer att spika ettan trots att den ligger i riskzonen för överstreckning.

3. Rosenborg – Haugesund 1

Om Molde svävar på moln för tillfället är det desto tyngre för Rosenborg som i och med förlusten borta mot Lilleström senast har klivit på tre raka minor. De så kallade Trollungarna är på väg mot en ny tung säsong om inte Åge Hareide kan plocka fram några äss ur rockärmen. Kanske kan de 5000 åskådarna som väntas släppas in på Lerkendal ge Trondheimklubben en skjuts i ryggen när Haugesund gästar denna onsdag. Araberna, som besökarna kallas, fortsätter att visa styrka på hemmaplan där de alltjämt är obesegrade efter 1-0-segern mot Brann. Bortaspelet har dock inte varit Haugesunds melodi och här ska det trots allt vara en viss nivåskillnad på lagen. 1X torde räcka för grön bock.

4. Sandefjord – Bodö/Glimt 2

Bodö/Glimt visade att plumpen hemma mot Molde endast var tillfällig genom att gå ut och köra över Stabaek med 4-1 ett par dagar senare. Efter dryga halvtimmen ledde de gulsvarta med 4-0 och kunde sedan kontrollera händelserna hela vägen in i mål. I och med segern tog sig Bodö förbi Molde upp på förstaplatsen. Sandefjord huserar i andra änden av tabellen och föll med hela 0-4 borta mot Strömsgodset senast, siffror som faktiskt kunde ha varit större då målman Storevik räddade både straff och friläge. De blåröda värdarna har frågetecken för Marc Vales och Martin Kreuzriegler och får agera underhuggare på Sandefjord Arena. Utångstvåan garderas endast med hänsyn till värde. X2 räcker gott och väl.

5. Tromsö – Kristiansund 1

När Tromsö tog klivet upp i Eliteserien föregående säsong var Alfheim Stadion ett mer eller mindre ointagligt fort. Endast Lilleström vann här uppe i Nordnorge då, men efter fyra fighter på denna skådeplats i finrummet jagar nykomlingarna sin första hemmaseger. Kommer den efterlängtade vinsten under onsdagskvällen månne? Kristiansund befinner sig i en mindre svacka efter två slätstrukna insatser mot Haugesund (0-3) och Mjöndalen (1-1). Inte det skönaste läget att då bege sig hela vägen upp till Tromsö. Jag håller TIL som favorit och spikar upp till 50 procent.

6. Viking – Stabaek 2

Stabaeks tränare Janne Jönsson sjunger på sista refrängen. Jannes gäng kommer från fem raka nederlag och med fem poäng på kontot har Osloklubben endast jumbon Brann efter sig i tabellen. En ljuspunkt i mörkret var unge Antonio Nusas inhopp borta mot Bodö/Glimt senast. Vid underläge 0-4 kom 16-åringen in och stod för en pigg insats kryddat med ett drömmål. Viking har varvat bra insatser med rena bottennapp, något de två senaste omgångarna förtydligar då 0-3 i ändalykten mot ett svagt Sandefjord följdes upp av en vinst mot Sarpsborg där svenske Kevin Kabran svarade för sin första balja i Viking. Skillnaden mellan dessa aktörer är mindre än vad strecknigen gör gällande. Valet faller därmed på att helgardera och jobba skräll.

7. Hudiksvalls FF – Piteå 2

Även om det dröjde till matchminut 70 innan det första målet kom i det så kallade midnattssolsmötet var det inget snack om vilket lag som skulle vinna. Luleå började förvisso bäst, men i andra halvlek tog Piteå över och vann sedermera derbyt med klara 3-0. Gänget från paltstaden har lyft i tabellen efter dubbla trepoängare och ska ses med god chans att förlänga sviten i Hälsingland under onsdagen. Nykomlingen Hudiksvall har inte vunnit i ligan sedan just Luleå besegrades i början av maj och har dessutom stora problem med målskyttet. Strecka från höger, även om samtliga tecken lämpar sig bäst.

8. Vänersborgs FK – Lidköping 2

Vi tar oss över gränsen till Sverige där sex kamper från Division 2 avslutar veckans första Europatips. Sett till de fyra senaste omgångarna har Vänersborg endast besegrat slagpåsen, tillika superjumbon, Grebbestad. Klara förluster mot Ahlafors, Angered och senast Nordvärmlands FF är inget skönt facit att ha med sig i ryggen inför onsdagens västgötaderby. Lidköping jagar visserligen säsongens första skalp, men LFK kan blicka tillbaka på flera fina prestationer i följd och tog i föregående omgång en pinne borta mot Angered. Ettan till omkring 55 procent lockar inte nämnvärt – X2!

9. Oddevold – Nordvärmland 1

Oddevold var på vippen att ta klivet upp till Ettan den gångna säsongen och bohusläningarna har även fått en magisk start på nuvarande säsong. De blåvita är obesegrade efter fem omgångar och har finfina 12-1 i målskillnad, varav 10-0 hemma på Rimnersvallen. Nordvärmland återfinns på den nedre halvan av tabellen och har haft svårt att hävda sig på resande fot. Innan de tillresta från Ambjörby knep en pinne borta mot Kumla så föll de med hela 1-4 både mot Skövde och Angered. Klasskillnad råder lagen emellan och ettan är, precis som odds och streck antyder, väldigt trolig. Finns kräm kvar i plånkan är krysset ändå inget dumt komplement.

10. IK Tord – Dalstorp 1

I fjol slutade Dalstorp på en andraplats i Division 2 Östra Götaland, men räckte inte riktigt till i kvalet mot Ettan. Västgötarna har haft svårare att leverera i Västra Götaland där de placerar sig på en medioker niondeplats efter sex omgångar. Senast föll DIF hemma mot serieledande Sävedalen med 0-3 i en tuff och underhållande match där den gled de svartgula ur händer i andra halvlek. IK Tord visar bättre form och ståtar med sju inkasserade poäng av nio möjliga sista tre. Värdarna ska hållas något högre och håller sig tvåan i krokarna runt 50 procent fattar jag pennan från vänster. På större system ackompanjerar tvåan i en förväntat målrik kamp i Jönköping.

11. Ullared – Västra Frölunda 2

Den anrika föreningen Västra Frölunda har inte alls levt upp till förväntningarna och hittas faktiskt längst ner i Division 2 Västra Götaland. De två senaste insatserna mot tabellettan Sävedalen (2-3) och IK Tord (1-1) vittnar ändå om att de grönvita boysen från Göteborg är på gång. Ullared är ett lag VF normalt sätt ska kunna rubba. Gänget från köpcentrum-meckat har dessutom förlorat två av de tre senaste och släppt in hela åtta baljor bakåt. Drömläge att kliva in på högersidan som erbjuder magiskt spelvärde. Tvåan testas som singel.

12. Gamla Upsala – Österåker 1

Gamla Upsala har tagit poäng i fyra av sex matcher under upptakten men hittas trots det i tabellens nedre regioner. För svagt anfallsspel, och alldeles för få bollar i nätmaskorna som följd av det, ligger bakom upplänningarnas skrala poängskörd. Österåker har inte bara en fin golfbana. Fotbollslaget, med samma namn som Henrik Stensons miljonbygge, har varvat fina insatser med en hel del trötta prestationer. En sådan stod stockholmarna för senast, men de lyckades ändå vända ett 0-1-underläge till vinst mot jumbon Stocksund efter David Linds sena avgörande. Tuffare emot i studentstaden. Ettan är en rimlig spik upp till 50 procent.

13. Huddinge – Eskilstuna City X

Fint värde uppdagas på Källbrinks IP där Huddinge får alldeles för stort förtroende hemma mot Eskilstuna City. Gästerna från industristaden presterade bra hemma mot topplaget Syrianska senast och kunde med lite flyt fått med sig en poäng. Kan de lilavita höja sig defensivt torde poängen börja ticka in på kontot vad det lider. Här får gästerna förvisso klara sig utan Jabar Jabar och Norlin som är avstängda, men ettan till drygt 70 procent kan ändå inte köpas. Denna dust bör bli jämnare än så. Minst krysset måste med, helst hela spannet om kosingen räcker.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

96 rader
1. Brann – Lilleström 1
2. Molde – Strömsgodset 1
3. Rosenborg – Haugesund 1x
4. Sandefjord – Bodö/Glimt x2
5. Tromsö – Kristiansund 1
6. Viking – Stabaek 1×2
7. Hudiksvall – Piteå x2
8. Vänersborg – Lidköping x2
9. Oddevold – Nordvärmland 1
10. IK Tord – Dalstorp 1
11. Ullared – Västra Frölunda 2
12. Gamla Upsala – Österåker 1
13. Huddinge – Eskilstuna City 1x

864 rader
1. Brann – Lilleström 1
2. Molde – Strömsgodset 1
3. Rosenborg – Haugesund 1x
4. Sandefjord – Bodö/Glit x2
5. Tromsö – Kristiansund 1
6. Viking – Stabaek 1×2
7. Hudiksvall – Piteå 1×2
8. Vänersborg – Lidköping x2
9. Oddevold – Nordvärmland 1x
10. IK Tord – Dalstorp 12
11. Ullared – Västra Frölunda 2
12. Gamla Upsala – Österåker 1
13. Huddinge – Eskilstuna City 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 30 juni, 2021