På Klostergårdens IP i Lund klev Sveriges och Englands U17-landslag in framför en rekordpublik. Matchen slutade med en storseger för England med 5-1, vilket innebär att Sverige nu är utslaget ur F17-EM.

Matchen började hoppfullt för Sverige, trots Englands tidiga ledning tack vare en prestation av den unga talangen från Manchester City, Jane Oboavwoduo. Nova Rolfsson vann kort därefter en viktig duell och spelade fram till Isabelle Goldmann. Ett perfekt inlägg och en skicklig nick från Felicia Schröder resulterade i en kvittering till 1-1, vilket gav det svenska laget en tändning.

Trots den tidiga optimismen förändrades matchens dynamik snabbt. England tog ledningen igen genom Omotara Junaid efter ett distansskott. Sedan ökade England på sin ledning, genom Arsenal-talangen Isabella Fisher som stod för ett snabbt hattrick inom loppet av nio minuter. Ett hattrick som sänkte Sveriges hopp om en semifinalplats.

I den andra halvleken lyckades båda lagen hålla tätt bakåt, men skadan var redan skedd. Med sex poäng vardera är nu både England och Frankrike säkrade för avancemang i turneringen, medan Sverige och Norge står kvar utan poäng.

Tidigare under dagen imponerade Frankrike genom att besegra Norge med 8-0 på Malmö IP, trots en missad straff i matchens inledning. Denna seger visade på Frankrikes styrka i turneringen och sätter press på de övriga lagen i gruppen.

Sverige står inför sin sista gruppspelsmatch mot Norge, men utan möjligheter att nå semifinal, medan England och Frankrike förbereder sig för nästa steg i turneringen.

Sverige-England 1-5 (1-5)

Sveriges laguppställning

Saga Andersson

Thindra Mattsson
Freja Lindwall
Alice Broman (K)
Nathalie Staaf 

Fabienne Bartholdson
Augusta Priks
Isabelle Goldmann
Felicia Schröder
Lova Sternvik 

Nova Rolfsson

Ersättare

Izabelle Bardosen
Wilma Ceder
Paula Broddner Klingspor
Ella Alexandersson
Maja Nilsson
Ella Lundin
Carmen Cernjul
Saron Berhe
Moa Svensson

Uppdaterad 8 maj, 2024