Foto: Bildbyrån

Johan Wiland avslutar sin fotbollskarriär, en axelskada stoppar den före detta landslagsmålvakten att fortsätta spela fotboll.

Sveriges före detta landslagsmålvakt Johan Wiland lägger skona på hyllan. En axelskada stoppar Johans fortsätta karriär.

Johan Wiland kom fram i IF Elfsborg på början av 2000 talet. Efter över 200 matcher i Elfsborg lämnade Johan Borås för att bli målvakt i FC Köpenhamn. I Danmark blev Johan Dansk mästare vid fyra tillfällen. Förutom Dansk mästare har Johan vunnit Svenska Cupen vid två tillfällen, tre SM-guld och Danska Cupen tre gånger.

Johan Wiland var även med i EM 2008 i Österrike/Schweiz för Sverige. Totalt spelade Johan 9st A-landskamper och elva stycken U21 landskamper för Sverige.

Så här berättar Johan om sitt beslut till Hammarby Fotbolls hemsida.

– Just nu är det ganska skönt att beslutet är taget, sen kommer sakna fotbollen. Killarna i omklädningsrummet att prata med och att gå ut på matcherna.

Vad som kommer hända nu vet inte Johan men han har en förhoppning med att kunna hjälpa Hammarby med sin vidareutveckling.

– Jag tror att det finns en del i min erfarenhet som fotbollsspelare och människa som kan hjälpa andra. Jag vill gärna vara med och utveckla Hammarby till att bli så bra som möjligt.

Johan Wilands sista match i karriären spelades den 22 september 2019 när Hammarby besegrade AIK med 2-1.

Uppdaterad 17 februari, 2020


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play