Uppdaterad 10 oktober, 2022

Det blev ett tungt avslut på läsåret för U21-landslaget. Förlust mot Irland på bortaplan efter ett irländskt mål till 1-0 i det absolut sista som hände i matchen.

Under tisdagskvällen så spelade det svenska U21-landslaget en EM-kvalmatch borta mot Irland i Dublin. I den förra EM-kvalmatchen så så vann Sverige mot Bosnien & Hercegovina med 4-0 i Borås.

Matchen i Dublin blev en tajt sådan, där båda lagen var jämna. Hemmalaget Irland lät Sverige ha mycket boll men stod stundtals högre i sin press, och skapade några små farligheter. Även Sverige hade ett par lägen i den första halvleken genom Rami Al Hajj bland annat, men utan något mål.

Den andra halvleken var mycket som den första, lagen kände lite på varandra men Irland stack upp ett par gånger när Sveriges vågade anfallsspel gav ytor för irländarna att anfalla på.

Irland behövde en seger i matchen, för att hänga på Italien och Sverige i toppen av kvalgruppen. Och irländarna pressade också på lite extra för ett ledningsmål under matchens sista 10 minuter. Irland hade också en chans på ett näst intill öppet mål, men målvakten Samuel Brolin sträckte ut rejält och räddade kvar Sverige i matchen i den 80:e minuten.

Men målet skulle komma till slut för Irland. I det absolut sista som hände i matchen så gjorde irländarna 1-0 och sänkte Sverige, något som blev mycket snöpligt. Förlusten blir U21-landslagets första i kvalgruppen och till nästa samling i mars så kan Italien absolut rusa om Sverige i EM-kvalet och toppa gruppen, där även nu Irland hänger på alltså. Nästa landslagssamling för Sverige är i mars nästa år när man ställs mot just Irland igen, på hemmaplan och sedermera Luxemburg.

Så startade Sverige:

Samuel Brolin

Emil Holm, Aiham Ousou (K), Pavle Vagic, Daniel Svensson

Carl Gustafsson (ut 85′), Bilal Hussein

Patrik Wålemark (ut 68′), Rami Al Hajj (ut 79′), Anthony Elanga

Amin Sarr (ut 68′)

Inhoppare:

Paulos Abraham (68′), Benjamin Nygren (68′), Tim Prica (79′), David Edvardsson (85′)