Expekt

Det svenska U21-landslaget stod för en fin seger i EM-kvalmötet med Bosnien & Hercegovina. Sverige vann med hela 4-0 efter två mål av Anthony Elanga. Benjamin Nygren och Patrik Wålemark gjorde ett mål vardera.

Under fredagskvällen så ställdes det svenska U21-landslaget mot Bosnien & Hercegovina på Borås Arena. Landslaget gick in till matchen som obesegrade i EM-kvalet tre segrar och två oavgjorda matcher. En av de oavgjorda matcherna kom just mot Bosnien & Hercegovina på bortaplan.

Men denna gång skulle Sverige komma från matchen med tre poäng. U21-landslaget tog ledningen med 1-0 när Pavle Vagic blev neddragen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Anthony Elanga kunde på ett säkert sätt förvalta straffen och ge Sverige ledningen.

Sverige utökade sedan sin ledning till 2-0 genom Patrik Wålemark. Häcken-mittfältaren fick en fin boll på djupet av Bilal Hussein och kunde komfortabelt rulla in 2-0 till blågult.

I den andra halvleken så hade Sverige bud på fler mål medan Bosnien försökte hitta en reducering i första hand. Men Sverige kunde punktera matchen totalt i den 75:e matchminuten efter att Tim Prica spelat fram Anthony Elanga som rullade in 3-0 och sitt andra mål i matchen.

Men Sverige var inte klara där. Inhopparen Benjamin Nygren skulle också skriva in sig i målprotokollet. Hussein Ali kom först på bollen till höger, slog ett inlägg mot Nygren som nickade in 4-0 för det spelglada Sverige.

Sverige vann till slut med just 4-0 och visade upp en härlig entusiasm och kreativitet på Borås Arena. Sverige är fortsatt etta i EM-kvalgruppen med 14 inspelade poäng på sex matcher men med Italien i hasorna och med färre matcher spelade. Nästa match för U21-landslaget är på tisdag, då man ställs mot Irland i Dublin med matchstart 20:00.

Så startade Sverige:

Samuel Brolin

Hussein Ali, Aiham Ousou (K), Pavle Vagic, Daniel Svensson

Carl Gustafsson (ut ’87), Bilal Hussein

Patrik Wålemark (ut ’81), Rami Al Hajj (ut ’70), Anthony Elanga (ut ’81)

Amin Sarr (ut ’70)

Inhoppare: 

Benjamin Nygren (’70), Tim Prica (’70), Jesper Tolinsson (’81), Erik Ring (’81), David Edvardsson (’87)

Uppdaterad 16 september, 2022