Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski kommer att ta plats i Sveriges trupp igen efter att man testats positivt för Covid-19 förra veckan. I och med beskedet kommer ingen från den svenska ”reservbubblan” att ta plats i EM-truppen.

Idag behövde Sverige presentera den slutgiltiga truppen till EM. Under gårdagen kom ryktet att Mattias Svanberg skulle ersättas av Jesper Karlsson innan deadline, då Svanberg inte skulle hinna bli spelklar mot varken Spanien eller Slovakien.

Men nu bekräftar landslaget att både Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg kommer att ansluta till den svenska truppen så fort som de är fria från att smitta andra. Ingen av spelarna är tillgängliga för spel mot Spanien ikväll, men hoppas kunna ansluta till truppen under veckan.

– Det känns bra att Mattias och Dejan mår bra och kan komma tillbaka in i truppen. Vårt medicinska team har hållit nära kontakt med spelarna, det ska bli väldigt roligt att få träffa grabbarna igen, säger Janne Andersson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Anders Valentin är landslagsläkare och har haft ständiga samtal med både Svanberg och Kulusevski under den veckan som gått.

– Vi har haft daglig kontakt med både Dejan och Mattias och båda mår bra. Vi har såklart följt de restriktioner som gäller i Sverige och känner oss helt trygga med att killarna kommer tillbaka till oss i truppen så fort de är garanterat smittfria. Av medicinska skäl så kommer båda två att matchas in försiktigt när dom väl är tillbaka säger Valentin.

Reservbubblan åker hem

I och med att både Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg nu ser ut att kunna bli spelklara till detta EM, så kommer den svenska ”reservbubblan” att lämna Göteborg och åka hem. Reservbubblan har bestått av Jacob Rinne, Mattias Johansson, Niklas Hult, Jesper Karlsson, Joakim Nilsson och Isaac Kiese Thelin. Men ingen av dessa spelare kommer alltså att kallas in. Janne Andersson riktar dock i artikeln ett tack till spelarna och U21-förbundskaptenen Poya Asbaghi, för att de ställde upp under dessa omständigheter.

De 26 spelare som Janne Andersson har presenterat som sin EM-trupp är även den trupp som har lämnats in som slutgiltig trupp i detta mästerskap. Truppen ser du här.

Uppdaterad 6 oktober, 2021