Expekt

Efter OS i Tokyo så trodde många att Caroline Seger gjort sitt sista mästerskap. Men nu meddelar landslagskaptenen att hon siktar på att ta hem framgångar med Sverige i EM 2022.

En av svensk fotbolls största genom tiderna, med 221 landskamper på kontot, väljer att fortsätta sin landslagskarriär. Det meddelar huvudpersonen själv till Sportbladet efter Rosengårds vinst mot Vittsjö igår.

Under högsommaren så spelades de Olympiska Spelen i Tokyo, där Caroline Seger var med och bar sitt Sverige framåt mot ett OS-silver. Som en av lagets främsta spelare och trygga punkter, så hade hon en bärande del i de svenska framgångarna.

OS-finalen blev en märklig sådan för Sverige, och inte minst för Caroline Seger. 36-åringen hade själv möjligheten att avgöra straffläggningen mot Kanada, men missade. Efter det så vände kanadensarna på steken och kunde till slut vinna OS-guldet.

Efter uttåget ur OS så trodde många att Segers landslagskarriär skulle vara över. Men inför helgen kommer nu ett lugnande besked. Till Sportbladet så meddelar Caroline Seger att hon avser att fortsätta i landslaget och siktar mot damernas EM i England 2022. Dessförinnan står VM-kval med landslaget på schemat.

– Det är som jag sagt innan, att så länge jag är med och presterar och jag är motiverad och spelar fotboll framförallt i Rosengård så är jag med i landslaget. Det har inte förändrats något efter OS. Det ska bli roligt att spela kval igen, säger hon.

Peter Gerhardsson tar ut sin VM-kvaltrupp den 7 september, till mötena med Georgien och Slovakien. Kvalmatcherna spelas 17 september och 21 september, räkna då med att Caroline Seger finns med.

Uppdaterad 30 september, 2021