Expekt

Sveriges lagkapten Caroline Seger är inget säkert kort inför avslutningen av Grupp C. Mittfältaren tränade inte med laget under lördagen och är osäker till en startplats mot Portugal ikväll.

Efter matchen mot Schweiz senast så sågs Caroline Seger lindas direkt efter slutsignal av det medicinska teamet i Sverige. Lagkaptenen har sedan dess tränat lätt med laget inför Portugal-matchen ikväll. Men under lördagen så tränade Seger inte alls med laget utan befann sig på sidan av med sjukgymnasterna. En smäll mot hälen i matchen mot Schweiz gjorde så att det medicinska teamet beslutade sig för att hindra Seger från träning med resten av laget.

Caroline Seger är därmed ett osäkert kort inför matchen mot Portugal. Medan Sverige tränar inför mötet så stod alltså lagkaptenen på sidan av. Men enligt landslagsläkaren Houman Ebrahimi så finns det ändå hopp för Seger.

– Det som är positivt är att hon har svarat bra på den behandling som hon har fått och vi försöker just nu anpassa träningen för att optimera inför morgondagen (söndag), säger han enligt Dagens Nyheter (DN).

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson får lite att tänka på, om Caroline Seger inte kan starta matchen. Hon kan vara tillgänglig för spel, men inte som startspelare möjligtvis. Tidigare så har Nathalie Björn spelat på positionen bredvid Filippa Angeldahl, ett möjligt alternativ för Gerhardsson och hans ledarstab.

– För mig innebär det naturligtvis att jag måste tänka på vad som händer om hon inte startar. Jag funderar så klart på en lösning redan nu. Det finns några alternativ, så får vi se var vi hamnar, säger Peter Gerhardsson enligt DN och fortsätter:

– Jag räknar inte med någonting, vi måste kolla under dagen. Att hon ska vara spelbar räknar jag med, men sen handlar det om minuter. Är det inte mycket tid så… man startar ju inte en spelare som kan spela 20-30 minuter, det vore konstigt. Då kommer vi hitta på något annat, men vi får se.

Matchen mot Portugal spelas ikväll med matchstart 18:00. Då får vi se om Sveriges och Europas meste landslagsspelare genom tiderna kan starta på planen, eller hoppa in.

Uppdaterad 17 juli, 2022