Expekt

Hanna Bennison blev matchhjälte när hon avgjorde Sveriges andra gruppspelsmatch mot Schweiz igår. 
– Det är bara jättemycket lycka, säger hon till Fotbollskanalen.

Under gårdagen blev Hanna Bennison namnet på allas läppar när hon sköt dit avgörandet i ödesmatchen mot Schweiz. Inhopparens 2-1 i matchminut 79 innebar en svensk seger och en viktig sådan i jakten på kvartsfinal.

19-åringen har varit en supertalang länge, och har gjort över 20 landskamper för Sverige trots sin unga ålder. Och talangen är nöjd med att kunna hjälpa sitt land till en seger i EM.

– Det är bara jättemycket lycka, extremt kul att få avgöra matchen och komma in på det sättet. Det var ju mitt första mål, och kul att få göra det i ett mästerskap också, säger hon till Fotbollskanalen.

Everton-mittfältaren ersatte Filippa Angeldahl på centralt mittfält efter drygt 70 minuter och hann vara på planen i tio minuter tillsammans med Johanna Rytting Kaneryd innan duon låg bakom avgörandet.

– Jag såg liksom hur den (bollen) seglade in så att jag blev bara jätteglad. Det var kul att få fira med alla på plan och sen alla utanför också, säger Bennison till Sportbladet och fortsätter:

– Det kändes nästan lite overkligt, det blir väldigt mycket känslor.

Sverige ställs mot Portugal nu på söndag. Många röster har höjts för att matchhjälten mot Schweiz ska få en startplats mot Portugal i gruppspelets avgörande. Något som åtminstone borde ha närmat sig efter det fina målet.