Uppdaterad 17 juni, 2022

Sveriges F16-landslag med spelare födda 2006 ska spela turnering i Norge. Till dess har nu förbundskapten Lotta Hellenberg tagit ut sin trupp.

Den 1-7 juli spelas Nordisk flickturnering i Norge och närmare bestämt regionen Akershus. Två arenor, Strömmen Stadion och Jessheim Stadion kommer att agera spelplatser för turneringen där åtta länder deltar.

De nordiska länderna Finland, Sverige, Danmark, Norge och Island finns med i turneringen, detta tillsammans med Indien och Nederländerna. Upplägget i turneringen är som så att alla lag ska inleda med en kvartsfinal, där Sverige exempelvis ställs mot Finland. Sedan väntar semifinaler och final alternativt placeringsmatcher, beroende på resultatet i kvartsfinalen.

Lotta Hellenberg har nu presenterat den svenska truppen som reser över gränsen mot Norge, till området runt Oslo, för att spela turneringen i början av juli. Truppen består av 20 spelare, med två målvakter och 18 utespelare. Många spelare har varit med tidigare under året, och gjort flertalet landskamper för Sverige. Endast en potentiell debutant finns med i truppen i form av KIF Örebros Maja Fredriksson.

Sveriges trupp

Målvakter:
Julia Cavander, Malmö FF
Wilma Delerud, Gideonsbergs IF

Backar:
Lea Ahl, KIF Örebro
Olivia Crona, KIF Örebro
Smilla Holmberg, Hammarby IF
Emma Holmqvist, Husqvarna FF
Mikaela Stojanovska, FC Rosengård
Annika Svensson, Boo FF
Maja Wangerheim, Älvsjö AIK

Mittfältare/forwards:
Bella Andersson, Hammarby IF
Tilde Björklund, FC Rosengård
Ida Björnberg, KIF Örebro
Saga Fredgren, IK Rössö Uddevalla
Maja Fredriksson, KIF Örebro
Bianca Hultbäck Nattland, Jitex BK
Lykke Ihrfelt, Hammarby IF
Alexandra Larsson, IFK Göteborg
Olivia Ländin Sjöblom, Älvsjö AIK
Elsa Pelgander, KIF Örebro
Hannah Sjödahl, Vittsjö GIK

Spelschemat

Alla lag spelar minst tre matcher under turneringen. Beroende på resultat i kvartsfinalerna så ser vägen framåt annorlunda ut. Vinner man sin kvartsfinal så spelar man semifinal den 4 juli och final eller ”bronsmatch” den 7 juli. Förlorar man sin kvartsfinal så väntar placeringsmatcher under de datumen. Vid oavgjort vid full tid väntar straffläggning direkt för att avgöra ett möte.

Kvartsfinaler
1 juli:

Danmark-Färöarna

Nederländerna-Indien

Island-Norge

Sverige-Finland (Jessheim Stadion)
16:00

4 juli:
Semifinaler och placeringsmatcher beroende på resultat

7  juli:
Final, placeringsmatcher beroende på resultat.