Expekt

Foto: Bildbyrån

Sverige ska spela en träningslandskamp mot Ryssland den 8:e oktober följt av två Nations League matcher mot Kroatien och Portugal. Janne Andersson har valt att ta ut en extra stor trupp till denna samling vilket gör att flera spelare som varit utanför landslaget nu återigen finns med i truppen.

Sverige inleder den här landslagssamlingen med att spela en träningsmatch mot Ryssland. En match som var planerad att spelas på Friends Arena men som har blivit flyttad till Rysslands huvudstad Moskva istället på grund inreseförbud till Sverige för länder utanför EU.

Till den samlingen har Janne Andersson valt att plocka med en större trupp än vanligt och 28 spelare är kallade.

– Eftersom det är en träningsmatch kan vi ge några nya chansen. Efter Rysslandsmatchen kommer troligen några spelare lämna, men vilka det blir tar vi då. Jag har en plan redan i dag, men jag vill inte namnge något för mycket kan hända, sa Andersson på presskonferensen där truppen presenterades.

För efter Rysslandsmatchen väntar sedan två Nations League matcher, först Kroatien sedan Portugal och båda dessa spelas på bortaplan.

En spelare som är tillbaka i landslaget är Viktor Claesson som på grund av skador inte varit med i landslaget sedan han slet av korsbandet i EM-kval matchen mot Spanien.

8 oktober (Träningsmatch)
Ryssland – Sverige

11 oktober (Nations League)
Kroatien – Sverige

14 oktober (Nations League)
Portugal – Sverige

Hela Sveriges trupp

Målvakter: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt.

Försvarare: Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Sebastian Holmén, Pierre Bengtsson, Emil Krafth, Filip Helander, Pontus Jansson, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Mattias Johansson, Carl Starfelt.

Mittfältare och anfallare: Viktor Claesson, Marcus Berg, Sebastian Andersson, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Alexander Isak, Dejan Kulusevski, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Robin Quaison, Ken Sema, Mattias Svanberg, Gustav Svensson, Jordan Larsson.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 6 oktober, 2021