Sveriges talangfulla pojklandslag, med spelare födda 2006, ska inleda kvalet mot P17-EM. Sverige ställs mot Albanien, Wales och Kroatien i den första rundan, se truppen och spelschemat nedan.

Det vankas EM-kval den 20-26 oktober för P16-landslaget ledda av förbundskapten Christoffer Augustsson. Det unga landslaget ska kvala mot P17-EM nästa år och börjar alltså kvalet redan nu. Blågult kommer att åka till Kroatien för att spela EM-kval, där man ställs mot hemmanationen samt Wales och Albanien.

Som etta och tvåa i kvalgruppen tar Sverige sig vidare till Elite Round (EM-kvalets sista runda) i vår, dit man också kan nå som en av fyra bästa grupptreor. Skulle Sverige dock hamna fyra i gruppen så är drömmen om P17-EM nästa år slut. Mästerskapet spelas i Ungern i maj 2023.

Förbundskapten Christoffer Augustsson har tagit ut en trupp till EM-kvalet som innehåller 20 spelare. Två målvakter och 18 utespelare följer med till Kroatien.. Förändringar kan ske i truppen innan laget avresa, som alltid. Truppen innehåller mestadels spelare som har varit med sedan starten, alternativt gjort landskamper för detta landslag under tidens gång. Endast en spelare kan få chansen att debutera i P16-landslaget i form av Real Sociedads Santino Samuyiwa, som i våras lämnade Örgryte IS för den spanska storklubben.

Landslagets lagkapten och nyckelspelare Lucas Bergvall tackade nej till EM-kvalet i ett sent skede. Bergvall och hans IF Brommapojkarna toppar Superettan och har viktiga matcher framför sig i jakten på en allsvensk plats, ett Brommapojkarna där 16-åringen har roffat åt sig en plats.

Spelschemat

Sverige spelar sina två inledande matcher på Stadion Lako i kroatiska Novigrad. Den sista matchen mot just Kroatien spelas på Stadion Veli Joze i staden Porec.

20 oktober:
Sverige-Albanien
11:00

23 oktober:
Sverige-Wales
11:00

26 oktober:
Kroatien-Sverige
13:00

Truppen

Målvakter:
Linus Dahlgren, IFK Göteborg
Liam Selin, FC Midtjylland

Backar:
Arvin Davoudi-Kia, Malmö FF
Jimi Dos Reis Nikko, IFK Göteborg
Albin Gashi, BK Häcken
Simeon Jovanovski, Malmö FF
Carl Juhlin, GAIS
John Mellberg, IF Brommapojkarna
William Rashidi, Borussia Dortmund

Mittfältare/forwards:
Oscar Steinke Brånby, Hammarby IF*
Isak Alemayehu Mulugeta, Djurgårdens IF
Alexandru Ghita, Malmö FF
Viggo Jeppsson, Malmö FF
Zakaria Loukili, Malmö FF
Nuurdin Ali Mohudin, BK Häcken
Charlie Nildén, IF Brommapojkarna
Santino Samuyiwa, Real Sociedad
Simon Sjöholm, GAIS
Allen Smajic, Landskrona BoIS
Ebbe Wingemark, Örebro SK

* Ersätter Lucas Bergvall

Uppdaterad 20 oktober, 2022