Sverige P18-landslag ska spela landskamper i Dalsland i slutet av september. Se truppen som ska möta Norge och Island nedan, med många talangfulla namn.

I november inleder P18-landslaget EM-kval mot P19-EM nästa år mot Cypern, Kosovo och Ukraina. Men innan dess ska det talangfulla landslaget spela dubbla landskamper i Dalsland. Sverige kommer sätta sitt landslagsläger den 21-27 september och spela landskamper mot Norge och Island.

Blågult ställs mot Island den 24 september på Rudevi IP i Åsebro. Sedan väntar Norge i Mellerud (Rådavallen) den 27 september för att avsluta samlingen. Nu har förbundskaptenen Viktor Eriksson tagit ut den trupp som ska genrepa inför EM-kvalet.

Truppen består av många spelare med tidigare erfarenhet i sammanhanget. Spelarna är till mångt och mycket födda 2004 men det finns två inslag av spelare födda 2005 i form av Brommapojkarnas Fredrik Nissen samt Halmstads Kazper Karlsson.

Många utlandsproffs finns dessutom med i truppen. Hammarbys tidigare stortalang Williot Swedberg (nu i Celta Vigo) finns med tillsammans med AIK:s storförsäljning Amar Ahmed Fatah. Men truppen innehåller även många andra spelare från storklubbar ute i Europa. IF Brommapojkarna har fyra spelare med i truppen vilket gör de till den mest representerade klubben i truppen.

Truppen

Målvakter:
André Picornell, Djurgårdens IF
Viktor Andersson, Malmö FF

Backar:
Josef Al-Imam, Malmö FF
Peter Amoran, Parma
Theo Bergvall, IF Brommapojkarna
Casper Eklund, Hammarby TFF
Markus Karlsson, Hammarby TFF
Felix Eriksson, IFK Göteborg
Fredrik Nissen, IF Brommapojkarna
Jonas Rouhi, Juventus
Vincent Sundberg, AIK

Mittfältare/forwards:
Lukas Björklund, Sönderjyske
Hugo Larsson, Malmö FF
Wilgot Marshage, AC Milan
Wilmer Odefalk, IF Brommapojkarna
Kazper Karlsson, Halmstads BK
Williot Swedberg, Celta Vigo
Amar Ahmed Fatah, ES Troyes
Shakur Omar, Atalanta BC
Richie Omorowa, IF Brommapojkarna

Spelschema

21 september:
Norge-Island (Rådavallen, Mellerud)
16:30

24 september:
Sverige-Island (Rudevi IP, Åsebro)
15:00

27 september:
Sverige-Norge (Rådavallen, Mellerud)
16:30

Uppdaterad 7 september, 2022