När herrarnas Europamästerskap går av stapeln om drygt två år kommer 24 landslag att besöka Tyskland för att göra upp om guldet. En stor del i förberedelserna inför detta är att hitta platser där lagen kan bo och träna under turneringens gång.

UEFA och det tyska fotbollsförbundet har nu presenterat en lista över möjliga base camps under fotbolls EM 2024. De som ansvarar för turneringen har besökt hundratals hotell och träningsanläggningar, där 55 platser nu har plockats ut. Samtliga håller en mycket hög standard, där lagen har nära tillgänglighet till en privat träningsanläggning.

En del alternativ ligger placerade mitt i någon av de tio värdstäderna, medans andra ligger i betydligt lugnare miljöer. Detta så att varje lag ska kunna hitta en plats där just deras lag ska känna sig som hemma.

I huvudstaden Berlin kan lagen till exempel välja att bo på det fem-stjärniga hotellet Berlin Das Stue som ligger i det centrala kvarteret Tiergarten. Vill lagen inte bo lika centralt finns även Hotel Esplanade Resort & Spa, en exklusiv resort som ligger 45 minuter sydöst om staden som alternativ.

Först till kvarn för alla lag

När lagen anmäler sitt intresse så är det först till kvarn som gäller. Det är därför viktigt för alla lag att göra en anmälan, trots att kvalet till turneringen inte ens har inletts. Det är endast direktkvalificerade Tyskland som redan nu vet vilka städer de kommer att besöka under gruppspelet.

Däremot kan det bli justeringar i det hela när det står klart vilka städer respektive lag kommer att spela sina matcher i. Detta för att minska ner på resorna för lagen.

Uppdaterad 22 januari, 2024


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play