Expekt

Foto: Bildbyrån

Om några timmar öppnar ansökan för biljetter till Fotbolls-EM 2020. Ansökningsperioden är 4/12 kl 14.00 – 18/12 kl 14.00.

De svenska fotbollsfansen som vill se EM på plats har blivit tilldelade ett visst antal biljetter som du kan ansöka om hos UEFA. För att kunna ansöka om biljetter krävs det att du är medlem i Supporterklubben (samt även för de övriga som du ansöker för). 50% av de biljetter som Sverige har tilldelats kommer gå till de medlemmar med flest lojalitetspoäng. Resterande biljetter lottas ut bland övriga medlemmar som ansökt om biljetter.

Detta krävs för att kunna ansöka om biljetter till fotbolls EM 2020

  • Bli Guldmedlem i Supporterklubben (OBS! alla som är med på ansökan måste vara guldmedlemmar)
  • Ansök om biljetter hos UEFA (biljettfönstret är öppet 4 december kl. 14.00-18 december kl. 14:00)
  • Efter den 17 januari 2020 kommer UEFA återkomma till de som får möjligheten att köpa biljetter.

Att du gör en ansökan om att få biljetter till EM garanterar inte att du faktiskt får en biljett till mästerskapet, utan visar endast att du är intresserad av biljetter. Efter att ansökningsperioden sker en lottning bland samtliga ansökningar, där en del får chansen att köpa biljetter. Du får under en begränsad tid chansen att köpa biljetterna du ansökt. Sammanlagt kommer det finnas drygt 3 miljoner biljetter till matcherna under fotbolls EM 2020. För att ansöka om biljetter måste du vara över 18 år och varje person kan ansöka om högst 4 biljetter till en och samma match.

Inte guldmedlem?

Biljetter avsedda till Svenska sektioner krävs det guldmedlemskap hos supportklubben. Du kan fortfarande ansöka om biljetter hos Uefa till matcher men kommer då inte kunna ansöka om biljetter som är avsedda enbart för svenska fans. Då kan konkurrensen bli mycket högre om dessa biljetter.

Uppdaterad 16 oktober, 2023