Expekt

Foto: Bildbyrån

Det är i ett pressmeddelande som svenska fotbollsförbundet meddelar att Norrköpings målvakt Isak Pettersson kallas in till landslagssamlingen och ansluter till resten av truppen som befinner sig i Portugal. 

Anledningen till att Isak kallas in är för att det finns en lättare skadekänning hos en av målvakterna som är uttagen i truppen. I pressmeddelandet framgår det inte vilken av målvakterna som har drabbats av skadan men för att gardera upp väljer Janne Andersson att kalla in en extra målvakt till Portugal matchen.

Isak Petterson har sedan tidigare två landskamper från de senaste två årens januariturnéer på kontot. En halvlek mot Island 2019 och en halvlek mot Kosovo tidigare i år.

Det är även sedan tidigare klart att Ludwig Augustinsson lämnar den svenska landslagssamlingen och reste inte med laget till Portugal. Detta på grund av att Portugal är ett rödlistat land i Bremen där Augustinsson bor till vardags. Detta hade gjort att Augustinsson hade behövt sitta i karantän när han återvände från Portugal, så istället har han valt att lämna landslagssamlingen och vänt hem till Bremen.

Matchen mot Portugal spelas onsdag den 14/10, matchstart är 20:45.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 8 februari, 2021