Foto: Bildbyrån

Sverige visade upp ett nytt manskap när man besegrade Estland på hemmaplan med 1-0 efter att Marcus Berg gjort matchens enda mål. Matchen var den sista under landslagssamlingen för den här gången och därmed också den sista matchen att imponera på Janne Andersson inför det stundande Europamästerskapet i sommar. 

Under onsdagskvällen spelade Sverige en träningslandskamp mot Estland hemma på Friends Arena. Förbundskapten Janne Andersson valde att mönstra en helt ny startelva i träningsmatchen jämfört med VM-kvalmatchen mot Kosovo i söndags.

Sverige fick en smakstart i matchen och tog ledningen redan efter tre minuter efter att Marcus Berg tagit tillvara på en retur efter Robin Quaisons skott.

Efter den tidiga ledningen hackade spelet för Sverige en aning. Det ej så samspelta laget hade svårt att skapa några farliga chanser mot det estländska försvaret och Sverige kunde gå in i halvtidspausen med en ettmålsledning.

I den andra halvleken började Sverige trumma igång på ett annat sätt och borrade sig igenom Estlands mittfält, via Jens Cajuste och Mattias Svanberg. Men några större farligheter skapade Sverige inte förrän Dejan Kulusevski byttes in i den 63:e minuten. Juventus-mittfältaren kom in och skapade oreda gång på gång mot det estländska försvaret och visade varför han kan vara värd en startplats till sommarens EM.

Men några fler mål blev det inte för Sverige utan Marcus Bergs tidiga ledningsmål blev matchens enda. Inför EM i sommar blir det spännande att se vilka spelare som har spelat till sig en plats i den svenska truppen.

Så startade Sverige

Målvakt: Karl-Johan Johnsson

Backar: Emil Krafth, Carl Starfelt, Joakim Nilsson, Pierre Bengtsson

Mittfältare: Ken Sema, Mattias Svanberg, Jens Cajuste, Jesper Karlsson

Forwards: Marcus Berg, Robin Quaison

Inbytta: Dejan Kulusevski (’63),

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 6 oktober, 2021